Leon'a küçük dokunuş

  • Leon'a küçük dokunuş - 1
  • Leon'a küçük dokunuş - 2
  • Leon'a küçük dokunuş - 3
  • Leon'a küçük dokunuş - 4

Üçüncü jenerasyonuyla 2012 yılında karşımızda çıkan Seat Leon, 4 senenin ardından makyaj operasyonu geçirdi.

İlk bakıldığında makyajlı model ile makyajsız model arasında çok fark yokmuş gibi dursa da dikkatli incelendiğinde makyaj dahilinde yeni ön tampon, ön ızgara ve yeni ön farlar ve yeni LED stopları görmek mümkün.

Seat’ın, Ateca ile başlattığı yeni tasarım anlayışı makyajlı Leon’da da başarılı bir şekilde kullanılmış. Eski modelin aksine bu sefer gündüz farlarının içine yerleştirilmiş olan LED sinyaller ve halojen sis farları yerine kullanılmaya başlanan LED sis farları bu başarılı değişikliklerden bir kaçı olmuş. Ayrıca makyaj ile birlikte Leon yeni renk ve jant seçeneklerine de kavuşmuş.

İç mekanda AndroidAuto, AppleCarPlay ve MirrorLink destekli yeni 8inç eğlence ekranı, Start-Stop, elektrikli park freni ve kablosuz telefon şarj alanı bizi bekleyen yeni detaylar arasında yer alıyor. Buna ilaveten eğlence ekranından renkleri değiştirilebilen ambiyans ışıkları da iç mekandaki yeni detaylardan biri olmuş.

Leon’nun geçirdiği makyaj operasyonun görünüşten çok teknoloji odaklı olduğu görülüyor. Ön tamponda bulunan kamera aracılığı ile kontrol edilen acil durum freni, trafik işareti okuma sistemi, trafikte sürüş asistanı ve yaya koruma asistanı ile makyajlı Leon güvenlik açısından da oldukça gelişmiş. Makyajla birlikte benzinli 1.0 lt TSI (115 bg) motor ilk defa sunulmaya başlarken dizel cephesinde 5 bg gücü (115 bg) artan 1.6 TDI (motor da dizel severler için düşünülmüş.

Makyajlı Leon da FR donanımının yanın da bizi XCELLENCE adlı yeni bir donanım paketi daha bekliyor. Bu paket FR donanımı ile aynı seviyede konumlandırılmış ancak spor ve sert FR’ın aksine daha premium ve konforlu bir araç isteyenler için ayarlanmış.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook