Makyajlı Seat Leon Cupra R 310 bg güç üretiyor

Makyajlı Seat Leon Cupra R 310 bg güç üretiyor - 0

Seat’ın rekortmen hot hatch modeli en güçlü versiyonu olan Cupra R ile Frankfurt’ta boy gösterecek.

Seat’ın bir süre önce makyajladığı modeli Leon’un hızlı versiyonu Cupra, sınırlı sayıda üretilecek olan R ile Frankfurt’u sallamaya hazırlanıyor.

Cupra R’da, Cupra modelinde bulunan 2.0 litrelik turbo motorun güçlendirilmiş bir versiyonu yer alıyor. 310 bg’lik maksimum güç ile yeni Cupra R, markanın bugüne kadar ürettiği en güçlü model olarak dikkat çekiyor. Otomobilde 6 ileri manuel şanzıman, ön lastiklere gücünü iletirken otomatik (DSG) versiyonda motor gücü 300 bg olarak gösteriliyor.

Seat şimdilik performans değerleriyle ilgili bir bilgi paylaşmamış olsa da 0-100 km/s hızlanmanın 5.5 saniye civarında olmasını bekleyebiliriz. Maksimum hızınsa ise 250 km/s’de elektronik olarak sınırlandırılacak.

Cupra R’da adaptif süspansiyon, Brembo frenler, farklı egzoz sistemi gibi teknik değişimlerin yanında farklı tasarımlı ön ve arka tamponlar, ön splitter, arka spoyler gibi tasarım eklemeleri bulunuyor. 

Frankfurt Fuarı’nda tanıtılması beklenen otomobilden sadece 799 adet üretilecek. Seat'ın bu modelle, Nürburgring pistinde Civic Type R'a kaptırdığı "dünyanın en hızlı önden çekişli modeli" unvanını yeniden ele geçirmeye çalışacağını söyleyebiliriz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook