Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu

  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 1
  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 2
  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 3
  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 4
  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 5
  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 6
  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 7
  • Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de satışa sunuldu - 8

Lotus Cars, Royal Motors aracılığı ile Türkiye’de resmi olarak satışa başladı. Caddebostan’da açılan butik mağazada gerçekleştirilen etkinlik ile basın mensuplarına tanıtılan Elise ve Exige modellerinin yanı sıra Evora ve 3-Eleven modellerinin de satışa sunulacağı bilgisi verildi.

Özellikle son yıllarda yaptığı atılımla adından fazlasıyla söz ettiren Lotus, 1952 yılında mühendis Colin Chapman tarafından kuruldu. Zamanında, efsane Ayrton Senna’dan Emerson Fittipaldi’ye birçok önemli F1 pilotunun yarıştığı birde F1 takımına sahip olan Lotus geçtiğimiz yıl Çinli üretici Geely tarafından satın alındı.

Colin Chapman’ın hafiflik felsefesi üzerine kurduğu marka, bu felsefesini ilk gün olduğu gibi koruyor. Yalnızca 830 kg ağırlığında olan Elise Sprint bunun en büyük kanıtı olurken markanın en ağır modeli olan Evora 400 ise yalnızca 1395 kg ağırlığında. En yavaşı 6.2 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşan Lotus, Colin Chapman’nın “Düz yolda gaza basmak seni daha hızlı yapar ancak ağırlığı azaltmak her yerde daha hızlı yapar” sözünde de anlayacağımız gibi sadece hızlanmasıyla değil viraj performansıyla da öne çıkan ve tam anlamıyla piste uygun araçlar üreten bir marka.

80.000 €’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Elise,markanın giriş seviyesi modeli olarak yer alırken Exige’de bu rakam 195.000 €’ya kadar ulaşabiliyor.

Uğur Durukan Çakılcı

Lotus Esprit testimizi okumak için tıklayın.

Lotus Elan testimiz de ilginizi çekebilir.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook