Lotus yeni hiper spor modelinin adını lanse etti: Evija

Lotus yeni hiper spor modelinin adını lanse etti: Evija - 0

Lotus, bugün başlayan Goodwood Festival of Speed’de yeni, tamamen elektrikli hiper spor modelinin adını lanse etti ve aracın ilk teaser’ını burada paylaştı.

2020’de üretimi başlayacak otomobilin adı Evija olarak netleşti. Bu isim, markanın diğer modelleri Evora ve Elise gibi ‘E’ harfiyle başlaması açısından önemli. Bu arada Evija kelimesi ‘ilk var olan’ veya ‘yaşayan’ anlamına geliyor.

Modelin Lotus açısından önemi oldukça büyük. Markanın yeni sahibi Geely kanatları altında üretilecek ilk model olmasının yanında Lotus’un tarihi açısından da yeni bir sayfa açacak.

Lotus Cars CEO’su Phil Popham otomobille ilgili şunları söyledi: “Evija otomobilimiz için mükemmel bir isim çünkü Geely’nin bünyesinde üretilecek ilk modelimiz olmasını yanında elektrikli ilk otomobilimiz de bu olacak. Evija diğer Lotus’lar gibi gerçek bir Lotus. Markamızı global otomotiv alanında yeniden şekillendirecek ve gelecekteki modellerimiz için bir ışık olacak.”

Şimdilik sadece tek bir çizim ile tanıtılan model bu ay içerisinde Londra’da tam ölçekli olarak gösterilecek. Modelin kod adı Lotus literatüründe Type 130 olarak şekillendi ve bunun anlamı modelden sadece 130 adet üretileceği.

Lotus’un daha fazla güzel haberle karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Ne dersiniz, sizce de Lotus ile ilgili güzel haberler duymak çok heyecan verici değil mi?

Lotus Exige Sport 350 testimiz için tıklayın.

Belki de klasiklerden 1995 model Lotus Esprit test daha ilgi çekicidir?

İkinci el testimizden 1996 Lotus Elan da fena görünmedi sanki.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook