Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu

  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 1
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 2
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 3
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 4
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 5
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 6
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 7
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 8
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 9
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 10
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 11
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 12
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 13
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 14
  • Makyajlanan Hyundai KONA Türkiye pazarında satışa sunuldu - 15

Üç motor, dört donanım seçeneğiyle satılmaya başlanan otomobilin fiyatları 281.000 TL’den başlıyor.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan makyajlı Hyundai KONA Türkiye’de satışa sunuldu. Otomobil eskisinde olduğu gibi üç motor seçeneğiyle alınabilirken ilk kez N Line tasarım uygulaması ve 48 Volt altyapısı modelle birlikte sunuluyor.

2019 yılını B-SUV segmentinin en çok satan modeli olarak tamamlayan KONA özellikle güçlü motorlarıyla kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Makyajlı modelde bunu devam ettirecek olan otomobil sınıfının en güçlü benzinli ve dizel motorlarıyla hayli iddialı.

Makyajlı modelde ciddi bir tasarım değişikliği olduğu görülebiliyor. Daha uzun motor kaputu, ayrık far tasarımı, yeni ön ve arka tampon, yeni tasarımlı LED farlar ve farklı jant tasarımları standart modelin değişen özellikleri arasında yer alıyor. Yeni tampon tasarımları sayesinde model eskisine göre 40 mm uzun: 4205 mm (N Line 4215 mm).

İlk kez uygulanan N Line ise kendine özgü tampon, ızgara, jant, çift egzoz çıkışı, spoyler gibi eklentilerle geliyor. Modelde ayrıca spor süspansiyon sistemi ve daha seri bir direksiyon oranı da kullanılıyor. N Line Ocak ayından itibaren satılmaya başlanacak.

Otomobilin iç mekanında da yenilikler mevcut. Tamamen dijital göstergeler, elektrikli el freni, ambiyans aydınlatması, 8 inç bilgi eğlence ekranı, yenilenen havalandırma ızgaraları kabinin yenilikleri arasında. Eski modelde yer alan kırmızı ve yeşil renk temaları kaldırılırken yeni KONA’da sadece siyah renk iç mekan alınabiliyor, farklı bir tema isteyenler N Line versiyonunu tercih edebiliyor. Bu yeniliklerin yanında otomobilin tüm donanım paketlerinde sunulan güvenlik önlemleri dikkat çekici: Şerit ve Yol Takip Asistanı, Ön Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi aktif güvenlik önlemleri, giriş seviyesi donanım paketleri de dahil olmak üzere KONA’da standart olarak sunuluyor.

Yeni KONA Türkiye’de üç motor seçeneğiyle alınabiliyor: İki benzin, bir dizel. Giriş seviyesindeki benzinli motor 1.0 litrelik, turbo destekli, 3 silindirli üniteden oluşuyor. Yeni modelde ilk kez 7 ileri DCT şanzımanla donatılan bu motor 120 bg güç ve 200 Nm tork sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 11 saniyede tamamlayan bu motor ortalama olarak 5.3 lt/100 km yakıt tüketimi sunuyor. DCT şanzıman eski modeldeki manuel şanzımana göre 1 saniye daha seri hızlanıyor ve %6 daha az yakıt tüketiyor.

1.6 litrelik turbo benzinli ünite ise tamamen yeni geliştirilen bir motor. Eski modelde 177 bg güç üreten benzinli ünite yeni modelde 198 bg’e yükseltilerek sunuluyor. Bunun yanında ortalama tüketimi 5.6 lt/100 km ile eski modele göre %10 daha düşük bir seviyede. Bu motorla KONA 0-100 km/s hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlıyor.

Dizel motor ise eskisiyle aynı ünite olsa da 48 Volt teknolojisiyle donatıldı. Bagajda konumlandırılan lityum iyon batarya sayesinde güç alan elektrik motoru modele tam %10’luk bir yakıt tasarrufu ve emisyon avantajı sağlıyor. 136 bg güç ve 320 Nm tork ile KONA dizel 0-100 km/s hızlanmasını 9.9 saniyede tamamlıyor ve ortalama olarak 4.1 lt/100 km yakıt tüketiyor. Yeni KONA’da tüm motor seçenekleri önden çekişli ve 7 ileri DCT şanzımanla geliyor.

Makyajlanan KONA Style, Smart, Elite ve N Line donanım paketleriyle alınabiliyor. 1.0 litrelik motor sadece Style donanımıyla gelirken dizel motor Style ve Elite paketine sahip. 1.6 litrelik benzinli motorsa Smart ve N Line paketlerinde geliyor.

Makyajlanan Hyundai KONA’nın tam fiyat listesi şu şekilde:

1.0 T-GDI 7 İleri DCT Style (Benzinli)     281.000 TL   

1.6 T-GDI 7 ileri DCT Smart (Benzinli)   313.000 TL   

1.6 T-GDI 7 ileri DCT N Line (Benzinli)  345.000 TL   

1.6 CRDi 48V 7 İleri DCT Style (Dizel)    317.000 TL   

1.6 CRDi 48V 7 İleri DCT Elite (Dizel)     358.000 TL   

Hyundai KONA test sürüşümüzü okumak için tıklayın.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook