Hyundai Kona N 250 bg'le gelebilir

Hyundai Kona N 250 bg'le gelebilir - 0

i30 N'in motorunu B-SUV modelinde de görebiliriz.

Yazı: Şafak Soysal

Hyundai, N adlı performans departmanını Temmuz 2017'de tanıtılan i30 N modeliyle duyurmuştu. Daha sonra 2018 Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Veloster N ile genişleyen aileye i20, Tucson gibi modellerin de katılacağı söyleniyordu.

Auto Express'in edindiği bilgilere göre Koreli üretici, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de satışa sunulan B-SUV modeli Kona'ya da N versiyonu getirecek.

Hyundai N'in patronu Albert Biermann, mühendislerin araç üzerinde gelişime başladığını ve yönetim kurulundan proje için onay beklendiğini belirtti. Söylentilere göre Kona N, i30 N'in 2.0 litrelik turbo benzinli motorunu kullanacak ve 250 bg güç üretecek.

Auto Express'e konuşan Biermann "Mühendislere aracı üretmelerini söyledim, onay alıp almayacağımızı göreceğiz. Tek seçenek i30 N'in güç ve aktarım sistemi. Kona'yı tabii ki süspansiyon ve direksiyon sistemi ile i30 N'den ayıracağız fakat birçok parça ortak olacak" dedi.

Şu anda Kona yelpazesinin en güçlüsü, ülkemizde de sunulan 177 bg'lik 1.6 T-GDI ünite. i30 N'in standart versiyonunun 250 bg'lik gücü bile Kona N'i standart modelin ciddi şekilde üzerine çıkaracaktır.

Şimdilik Kona N'i bilemiyoruz fakat marka i30 N Fastback üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca performans departmanı, N modellerinden birçok detay taşıyan yeni N Line ailesini de sene sonunda i30 N Line ile piyasaya sürmeyi planlıyor.

Hyundai Kona fotoğraf galerisi için tıklayınız...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook