Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi

  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 1
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 2
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 3
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 4
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 5
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 6
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 7
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 8
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 9
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 10
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 11
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 12
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 13
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 14
  • Makyajlı Hyundai KONA’da hafif hibrit motor ve N Line seçeneği geldi - 15

Hyundai’ın sevilen B-SUV modeli ilk kez N Line donanımıyla alınabilecek.  

Geçen yıl ülkemizde en çok satılan B-SUV model olan Kona güncellendi. Makyaj operasyonu Hyundai’ın diğer modellerindeki gibi küçük çaplı değil, oldukça kapsamlı şekilde ele alındı. 

Otomobilin tasarımında önde büyük değişimler olduğu görüyoruz. Ayrık far tasarımı konsepti korunurken kısa ve uzun hüzme farların olduğu alt grubun tasarımı tamamen değiştirildi. Ayrıca LED gündüz farları daha genişletilmiş şekilde tampona entegre edildi. Ön tampon tasarımı tamamen elden geçirilirken N-Line olmayan modellerde marka logosu ızgaranın hemen üzerinde konumlandırıldı. Eski model altıgen ızgaranın içinde yer alan logoya sahipti. Önde en çok göze çarpan noktalardan biri de motor kaputunun artık daha hareketli hale gelmesi oldu. 

Yanda büyük bir değişim olmazken yeni jant tasarımlarına yer verildi, arka kısımda yeni arka far tasarımı, tampon ve alt far grubu değişen noktalar arasında. Ön ve arka tampon tasarımının değişmesi nedeniyle Kona’nın boyu 40 mm uzadı. 

Kona’da ilk kez N-Line seçeneğine de yer verilmeye başlandı. N-Line daha sportif ve agresif görünen bir yapıdayken bu aracın genel karakterine de oldukça iyi uyum sağlıyor. N-Line’da özel tasarımlı tampon, hava girişlerine sahip ön kısım, jantlar ve kabin gibi görsel farklılıklar yer alıyor. 

Kabinde ilk göze çarpan nokta elektrikli el freninin kullanılması oluyor, eski modelde bu donanım yer almıyordu. Bunun dışında tamamen dijital göstergeler, 10.25 inç genişliğinde Infotaintment ekranı, ambiyans aydınlatması, yeni renk ve malzemeler gibi değişiklikler araçtaki yenilikler.

Makyajlı modeldeki motor değişiklikleri de dikkat çekici. 1.6 litrelik turbo benzinli motor 177 bg’den 198 bg’e yükseltilirken dizel motorda hafif hibrit teknojisi kullanılmaya başlandı. Benzinli motor 7 ileri DCT şanzımanla birlikte gelirken dizelde hafif hibrit olduğundan dolayı 7 ileri DCT veya 6 ileri IMT (Intelligent Manuel Transmission) şanzıman yer alıyor.. Bu yeni şanzıman sürüş esnasında ayağınızı gazdan çektiğinizde motorla şanzımanı birbirinden ayırarak yakıt ekonomisi sağlıyor. Bu şanzımanı daha önce yeni i20 ve makyajlanan i30 modellerinde de görmüştük. 

Bunun dışında giriş seviyesi olan 1.0 litrelik 120 bg gücündeki motorda da hafif hibrit teknolojisi yer alıyor. Aynı motorun hafif hibrit içermeyen versiyonu da aynı 120 bg güçle alınabiliyor, bu şekilde alındığında şanzıman olarak 7 ileri DCT veya 6 ileri manuel geliyor. 1.0 litrelik motor dışındaki tüm modeller önden çekiş veya dört çeker seçeneğiyle gelirken N Line versiyonunda sadece dört çeker yer alıyor. 



Makyaj işlemleri aynı şekilde Kona Hybrid modeli için de geçerli olurken elektrikli Kona da yakın zamanda tanıtılacak. Elektrikli modelde teknik bir değişim olmadığı açıklandı. 

Kona’nın makyaj işleminde tasarım ve teknik değişimler dışında yürüyen aksamda güncellemeler yapıldı. Süspansiyon ve direksiyon sistemi elden geçirilirken yalıtım konusunda da gelişim sağlandı. Hyundai, sert sürüş karakteriyle eleştirilen Kona modelini daha yumuşak hale getirirken aracın sportif karakterini de değiştirmediğini dile getiriyor. 

Güncellenen Kona’nın 2021’de ülkemizde olması bekleniyor.

Hyundai KONA test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook