Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı

  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 1
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 2
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 3
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 4
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 5
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 6
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 7
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 8
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 9
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 10
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 11
  • Makyajlanan VW Tiguan Türkiye’de satılmaya başlandı - 12

1.5 benzinli ve 2.0 dizel motor seçeneklerine sahip yeni Tiguan 435.000 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı bekliyor.

 

Temmuz ayında makyajlanan Volkswagen Tiguan Türkiye pazarında satılmaya başlandı. 1.5 TSI benzinli ve 2.0 TDI dizel motor seçeneklerine sahip otomobil benzinli modellerde önden çekiş, dizeldeyse dört çekerle alınabiliyor.  

Makyajlanan Tiguan’ın tasarımında en çok dikkat çeken nokta LED farlarla daha da güçlü hale gelen ön kısım oluyor. Yeni ön ızgara, tampon, far grubu bu kısımda değişen unsurlarken olarak görünüyor. Yeni Tiguan’ın tasarımındaki sportif detaylar, 17-20 inç arası değişen boyutlara sahip alüminyum alaşım jantlar ile güçlendiriliyor ve aracın arka kısmında da devam ediyor. Merkeze konumlanmış yeni Volkswagen logosu ve şık model yazısının uyandırdığı “Premium” etki yeni alt arka krom çıta ve trapezoid formundaki egzoz çıkışlarıyla tamamlanıyor. Arkadan gelen trafiğin dikkatini daha erken çekebilmek için keskin bir animasyonla yanan fren lambaları ve dinamik LED sinyaller, artık hem daha modern hem de daha fonksiyonel.  

Makyajla birlikte otomobilin boyutlarında küçük değişimler gerçekleşti. Makyaj öncesi 4486 mm olan uzunluk 23 mm artarak 4509 mm’ye ulaştı. Genişlik 1839 mm ile aynı kalırken yükseklik 1665 mm ile 8 mm alçaldı.  

Kabinde yeni tasarımlı direksiyon simidi ve üzerindeki dokunmatik butonlar en dikkat çeken özelliklerin başında geliyor. Bu butonlardan ilk kez havalandırma kontrollerini kumanda edebiliyorsunuz.  

Makyajlı Tiguan Türkiye’de üç paketle alınabiliyor: Life, Elegance ve R-Line. Baz donanım seviyesi olan Life versiyonunda, LED ön farlar, 3 bölgeli dokunmatik klima “Climatronic”, yeni çok fonksiyonlu deri direksiyon, hız sabitleyici, 8,5 inç ekrana sahip son nesil Composition Media bilgi-eğlence sistemi, App-Connect gibi donanım özellikleri standart olarak sunuluyor.  

Elegance ve R-Line donanım seviyelerinde standart olarak sunulan, interaktif ve akıllı aydınlatma modlarına sahip olan, Volkswagen’in en gelişmiş aydınlatma sistemi IQ LIGHT – LED Matrix Farlar; farklı yol ve sürüş koşullarına göre otomatik olarak farklı aydınlatma modlarına geçiş yapabiliyor. Tek farda bulunan 24 adet LED’den oluşan bu matris modül, isteğe bağlı olarak sunulan Dinamik Far Asistanı sayesinde direksiyon açısı, hız, karşıdan gelen araç, yaya trafiği ve hava koşullarına bağlı olarak bağımsız kontrol edilebiliyor.  

Elegance donanım seviyesinde bulunan diğer standart özelliklerin başında 9.2 inç dijital kokpit, 30 renkli ambiyans aydınlatma, panoramik cam tavan, ısıtmalı ön koltuklar /deri direksiyon, 18 inç alüminyum alaşım jantlar ve gümüş tavan rayları bulunuyor. 

R-Line donanım seviyesinde bunlara ek olarak; çok fonksiyonlu dokunmatik deri direksiyon, 19 inç alüminyum alaşım jantlar, kapı içi deri kaplamalar, “R-Line” logolu deri ve kumaş koltukların yanı sıra güçlü tampon tasarımına eklenen ve R-Line tarzını yansıtan krom çıtalar dikkat çekiyor.  

Yeni Tiguan’da akıllı telefon uygulamalarının kablosuz entegrasyonunu sağlayan Discover Pro navigasyon sistemine entegre olarak “Apple CarPlay” ve “Android Auto” fonksiyonlarının kullanıldığı “App-Connect Wireless” da ilk kez opsiyonel olarak sunuluyor. Bir başka yenilik olan yüksek kalitede ses deneyimi sunan Harman Kardon'un 480-watt'lık ses sistemi de Yeni Tiguan’da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.   

Otomobil 1.5 lt, turbo destekli, 150 bg gücündeki TSI benzinli veya 2.0 lt, 150 bg’lik TDI dizel motorlarla alınabiliyor. Her iki motor da 7 ileri DSG şanzımanla gücünü aktarırken benzinli motor önden çekiş, dizel motor dört çeker sistemiyle geliyor.  

Ekim ayının üçüncü haftasından itibaren showroomlarda yerini alacak olan yeni Tiguan’ın tam fiyat listesi şu şekilde:

Yeni Tiguan 1,5 TSI ACT 150 PS DSG Life: 435.000 TL

Yeni Tiguan 1,5 TSI ACT 150 PS DSG Elegance: 486.300 TL

Yeni Tiguan 1,5 TSI ACT 150 PS DSG R-Line: 518.400 TL

Yeni Tiguan 2,0 TDI SCR 150 PS 4MOTION DSG Elegance: 724.700 TL

Yeni Tiguan 2,0 TDI SCR 150 PS 4MOTION DSG R-Line: 775.200 TL

 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook