Dacia Sandero ve Logan yenilendi

  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 1
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 2
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 3
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 4
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 5
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 6
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 7
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 8
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 9
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 10
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 11
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 12
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 13
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 14
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 15
  • Dacia Sandero ve Logan yenilendi - 16

Üçüncü nesil Sandero ve Logan yenilikçi teknolojileri, yeni tasarım dili ve ekonomik motorlarıyla dikkat çekiyor. 

Renault’nun uygun fiyatlı modeller üreten markası Dacia, en çok satan modelleri Sandero, Sandero Stepway ve Logan modellerinin yeni nesillerini tanıttı. Tamamen yeni tasarım dili, yeni güvenlik teknoloileri ve CVT şanzıman gibi yenilikler barındıran modeller hiç olmadığı kadar iddialı.  

Sandero her zaman olduğu gibi Renault Clio altyapısı üzerine şekillendirildi. Yeni Clio’da da yer alan, Renault’nun geliştirdiği CMF-B platformu Sandero’ya temel sağlıyor ve bu sayede otomobil yerini aldığı modele göre daha hafif ve daha rijit bir yapı sunuyor. Bununla birlikte otomobilin ön süspansiyonu yeniden tasarlandı, direksiyon sistemi elden geçirildi ve motor bağlantıları daha iyi bir konfor için geliştirildi. Tüm bu yeniliklerin yanında otomobil eskisine göre 19 mm uzun (4088 mm), 115 mm (1848 mm) geniş ve 24 mm alçak (1499 mm) bir yapıda. Bu sayede yol tutuşun eski modele göre çok daha iyi olduğu açıklanıyor. Otomobilin bagaj hacmi 328 litreyken (18 litre daha geniş) Logan’da bagaj 528 litre gibi oldukça geniş şekilde ele alınmış.  

Sandero’nun tasarımı yeni LED far yapısı sayesinde oldukça şık görünüyor. Y şeklindeki far tasarımı, daha geniş iz açıklıkları sayesinde dinamik ve sportif görünen otomobil markanın yeni tasarımı dilini yansıtıyor.  

Belirgin hatlarıyla Yeni Sandero, Yeni Sandero Stepway ve Yeni Logan güçlü karakterleri ve sağlam görünümleri ile öne çıkıyor. Artırılmış ferahlık hissi ve çok yönlülüğü ile yeniden tasarlanan modeller, daha eğimli ön cam ve alçak tavan çizgisi sayesinde daha akıcı bir görünüm kazandı. Her üç modelin de yerden yüksekliği artarken, kendini hemen fark ettiren Yeni Sandero Stepway, logolu tavan rayları ve SUV tasarım kodu ile her zamankinden daha güçlü. Bu kodlara ön ızgaranın altındaki krom Stepway logosu eşlik ederken, ön ve arka tamponlarda gövde rengindeki metal koruma plakaları bulunuyor.  

Yeni Logan ise artan uzunluğu, akıcı tavan çizgisi ve daha eğimli ön camı ile her zamankinden daha dinamik bir görünüm sağlıyor. Y şeklindeki LED ışık imzası ve yüksek kaliteli tasarımı, Yeni Sandero ile benzerlik taşıyor.  

Sandero’da kabin sınıfının en geniş kabini olarak geliştirildi. İç mekanda çeşitli noktalara yerleştirilen eşya koyma alanları sayesinde 21 litrelik hacim yaratılırken arka yolcular için 42 mm ekstra diz mesafesi (Logan ve Sandero) sunuluyor.  

Kabinde Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunan Infotaintment sistemi, navigasyon ve akıllı telefonalr için kablosuz yansıtma gibi teknolojik yenilikler yer alıyor.  

Motor seçenekleri yine Renault Clio temelli ünitelerden oluşuyor. Giriş seviyesinde 1.0 litrelik 3 silindirli 65 bg gücünde, atmosferik benzinli motorla başlıyor. Bu ünite sadece 5 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor. Aynı motorun turbo destekli versiyonu 90 bg güç üretirken 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla kombine edilebiliyor. Motor gamının en üstünde, yeni LPG kullanan 100 bg’lik TCe, 1.0 litre turbo motor yer alıyor. Hem benzin hem LPG ile kullanılabilen bu motor sadece benzinli motora göre %11 daha az CO2 emisyonu üretiyor. 

Yeni Dacia modelleri 2021 yılında kullanıcılarıyla buluşacak. Modellerin 2021 yılı içerisinde Türkiye’de de satılması planlanıyor. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook