Volkswagen Tiguan’ın makyajı hakkında ilk ipucu verildi

Volkswagen Tiguan’ın makyajı hakkında ilk ipucu verildi - 0

Makyajlı Tiguan'da plug-in hibrit motor geliyor. 

Markanın en çok satanı modellerinden biri olan Tiguan makyajlanacak. Ya aylarında tanıtılacak makyajlı model hakkında ilk ipucu, marka tarafından yayınlanan çizimle verildi. 

Makyajda yeni Tiguan’da ne gibi yenilikler olacağı bilgisi verilmese de (sadece plug-in hibrit motor seçeneği olacağı açıklandı) çizime bakarak ve tahmin yürüterek bir yerlere ulaşabiliyoruz. Burada aracın ön tampon, ızgara gibi noktalarında tasarım güncellemesi yapıldığını görebiliyoruz. Ayrıca VW’nin son dönem benzinli ve dizel motor içeren modellerinde uygulamış olduğu tasarıma dili yeni Tiguan’da kullanılacak. Yeni ızgaranın otomobile çok daha dinamik bir duruş kazandırması planlanırken tüm Tiguan’larda artık LED farlar standart olarak sunulacak, Matrix LED IQ farlar opsiyon listesinde yer alacak. 

Model kabin içinde de çok daha modern bir yaklaşıma sahip olacak. Yeni Golf’teki bağlantı teknolojilerinin benzeri araçta yer alacakken kabin içinde mümkün olduğunda az fiziksel düğmeye yer verilecek. Ayrıca 210 km/s hıza kadar yarı otonom sürüş sağlayan destek sistemi gibi yenilikler de araçta sunulacak. 

Motor seçenekleri henüz net olmasa da VW’nin mevcut plug-in hibrit sistemlerine göz atarak en azından hibrit motorun nasıl olacağını tahmin edebiliyoruz. Golf GTE plug-in modelinde yer alan sistem 1.4 litrelik TSI motoru elektrik motoruyla birlikte kombine ediyor. Golf’te kabloyla şarj edilebilen hibritin 204 ve 245 bg’lik iki farklı versiyonu bulunuyor. Bu sistem 13 kW kapasiteli bataryayla 50 km elektrik menzili sunabiliyor ve muhtemelen Tiguan’da da aynı şekilde kullanılacaktır. 

Makyajlı Tiguan’daki bir diğer yenilikse ilk kez yer verilecek olan Tiguan R versiyonu olacak. Son dönemlerde Nürburgring’de test edilirken görüntülenen otomobilin Golf R’daki gibi 2.0 litrelik motora sahip olması bekleniyor. Golf R 300 bg güç üretirken Tiguan R’ın daha güçlü olması bekleniyor. Dört çeker sistemi ve 7 ileri DSG şanzımanla aracın 0-100 km/s hızlanmasının 5 saniyenin altında olması da beklentiler dahilinde. 

Makyajlı Tiguan tanıtıldığında detaylarını sizlerle paylaşacağız. Bizi takipte kalın…

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook