Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı

  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 1
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 2
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 3
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 4
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 5
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 6
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 7
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 8
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 9
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 10
  • Makyajlı Audi Q2 Türkiye pazarında satışa çıktı - 11

Audi’nin en küçük SUV modeli Q2, makyajlı haliyle 1.5 litrelik 150 bg’lik benzinli motorla alınabiliyor. 

Markanın SUV model ailesinin en küçüğü Q2 yenilenen formuyla Türkiye’de satılmaya başlandı. Dört yıl önce tanıtılan Q2 ciddi satış başarılarına ulaştı ve ülkemizde de sevilen bir model oldu. 

Yenilenen Q2’de elden geçirilen tasarım, yeni far teknolojisi ve genişletilmiş kişiselleştirme seçenekleri sunuluyor. 

Tasarımdaki değişiklikler büyük çaplı değil. Audi tasarımcıları, daha önceki tasarımdan bilinen, ön ve omuz çizgisini karakterize eden çokgen motifi arka tarafa da uygulamış. Tamponun her iki tarafında difüzöre ekli büyük beşgen formlar yer alıyor. Ön kısım da değiştirilmiş ve farların altındaki yüzeyler daha belirgin hale getirilmiş. Büyük hava girişi görüntüsüne sahip beşgen detaylar, özellikle isteğe bağlı S line donanım seviyesinde aracın daha etkileyici görünmesine katkı vermiş. Tek çerçeveli ızgara ise öncekine oranla daha alçağa konumlandırılmış ve ön bölümün daha geniş görünmesini sağlamış. 

Yenilenen Q2 bu yenilikler sayesinde eskisine göre 17 mm uzun bir gövdeye sahip: 4210 mm. 2600 mm’lik aks mesafesi, 1790 mm genişlik ve 1540 mm’lik yükseklikse değişmeden, aynı şekilde devam ediyor.  

Yenilenen Audi Q2 Türkiye’de Advanced ve S line donanım paketleriyle alınabiliyor. Gövdenin alt kısmında, Advanced donanımda Manhattan gri; S line donanımda ise gövde renginde boyanmış eklemeler, her iki donanım seviyesinde gövde renginde ayna korumaları ve ön tarafta alüminyum şeritler bulunuyor. C sütunu kaplamaları da Advanced donanımda metalik gri; S line donanımda ise gümüş renginde alınabiliyor. Her zaman olduğu gibi S Line daha sportif tasarımdan hoşlanan kullanıcılar için geliştirilmiş. 

Makyajla birlikte yeni Q2’de standart olarak sunulan Matrix LED ön farlar ve yine tamamen LED arka farlar sunuluyor. Yedi ayrı LED’ten oluşan modüller ve akıllı kontrol özelliği, uzun huzmelerin dahi, diğer yol kullanıcılarının görüşünü etkilemesinin önüne geçiyor. 

Türkiye pazarında Q2 için 1.5 litrelik TFSI, 150 bg gücündeki benzinli motor seçeneği sunuluyor. 1500-3500 d/dak arasında üretilen 250 Nm’lik tork 7 ileri S Tronic şanzımanla ön lastiklere iletiliyor. Model bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede tamamlıyor ve 218 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. 

TFSI ünite iki ve üçüncü silindirleri kapatarak yakıt tüketimini önemli ölçüde düşürüyor. 

Audi Q2'nin iç mekanında da yenilikler göze çarpıyor. Jet tasarımlı yuvarlak hava çıkışları ve vites seçme kolunda yeni rötuşlar yapıldığını görüyoruz. Panaromik cam tavan standart olarak gelirken karartılmış arka camlar istek üzerine alınabiliyor. 

Yeni Q2’de ekranlar neredeyse tamamen yenilenmiş. MMI radyo plus standart olarak sunulurken, MMI Navigasyon paketi isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Audi Q2’nin Türkiye’de satılan Advanced ve S Line donanımlarında Opsiyonel olarak sunulan Konfor ve Teknoloji paketleri de Q2 modeli kişiselleştirmeye imkan tanıyor.  

Konfor paketinde, Leatherette deri döşeme, alüminyum iç görünüm ve ambiyans aydınlatma paketi ile ön koltuk ısıtması yer alırken, isteğe bağlı alınabilen diğer paket olan Teknoloji paketinde (her iki donanım seviyesinde için) Audi akıllı telefon ara yüzü, AUX girişi, 10 GB müzik belleği, 8 hoparlör ve Audi sanal kokpit plus yer alıyor. MMI Navigasyon paketi isteğe bağlı olarak sunulurken, Bang&Olufsen ses sistemi de opsiyonel seçenekler arasında yer alıyor. 

Türkiye’de satılan Q2’lerde geri görüş kamerası ve ön-arka park sensörünü içeren Park yardımı paketi standart olarak sunulurken, isteğe bağlı olarak kör nokta asistanı içeren Audi Pre Sense Basic ve Park asistanı gibi sürücü asistan sistemleri alınabiliyor. 

Yeni Audi Q2’nin tam fiyat listesi aşağıdaki gibi: 

Q2 35 Turbo FSI 150 hp Advanced S tronic: 505.611 TL  

Q2 35 Turbo FSI 150 hp S line S tronic: 528.763 TL

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook