Makyajlı Hyundai KONA’nın ilk detayları belli oldu

  • Makyajlı Hyundai KONA’nın ilk detayları belli oldu - 1
  • Makyajlı Hyundai KONA’nın ilk detayları belli oldu - 2
  • Makyajlı Hyundai KONA’nın ilk detayları belli oldu - 3

Araçta ilk kez N Line modeli kullanılacak.

Hyundai’ın sevilen B-SUV modeli KONA’nın makyajlanmış hali çizim olarak gösterildi. Eylül ayında tanıtılması planlanan otomobilde kapsamlı bir tasarım güncellemesine gidildiği çizimlerden anlaşılıyor. 

Markanın yeni Sonata modeliyle başlattığı, ardından Elantra ile devam ettirdiği Sensuous Sportiness tasarım felsefesi makyajlanan KONA’da da kullanılıyor. Yeni KONA’da daha geniş bir ızgara ve köpekbalığından esinlenilen burun tasarımı kullanılıyor. Ayrıca çizimlerde yakından gördüğümüz gündüz LED’lerinde güncelleme yapıldığını anlayabiliyoruz. Standart modelde kaputun altındaki havalandırma ızgarası gibi görünen tasarım oyunu yer almıyorken N Line’da buna yer verildiği gözlerden kaçmıyor. 

N Line KONA'da ilk kez kullanılacak. Otomobilin sportif karakteri gözönünde bulundurulduğunda bunu doğru bir adım olarak değerlendirebiliriz. Hyundai’ın tüm modellerinde N Line versiyonlarına yer verme politikası son dönemde Elantra N Line modelinde de kendini göstermişti, şimdi de KONA’da buna rastlıyoruz. Çizimden gördüğümüz kadarıyla otomobilin ön tamponu, gündüz LED’leri, ızgarası ve logonun konumlandırılması standart modelden farklı olarak ele alınmış. Bunlar dışında tüm N Line modellerindeki gibi farklı jantlar, arka tampon, difüzör, tavan üstü spoyler, koltuklar, direksiyon, pedallar ve kırmızı dikişli orta konsol gibi eklemeler görme ihtimalimiz oldukça yüksek. 

Makyajlı KONA’nın motor seçenekleri henüz belli değil ama 1.6 litrelik turbo benzinli motorun 177 bg’den 201 bg’e yükseltildiğini duyduk. Bu motor N Line’a özel mi yoksa standart modelde mi yer alıyor o detayı bilemiyoruz ama KONA oldukça güçlü bir motorla geliyor. 

Makyaj tüm KONA modellerinden uygulandıktan sonra elektrikli KONA’da da kendine yer bulacak. Elektrikli modelde de menzil ve güç ile ilgili güncellemeler bekliyoruz.

Hyundai KONA 1.6 T-GDi test sürüşünü okumak için tıklayın.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook