Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor

  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 1
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 2
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 3
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 4
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 5
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 6
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 7
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 8
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 9
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 10
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 11
  • Makyajlı Jaguar XE çok daha çekici görünüyor - 12

Jaguar’ın sevilen sedan modeli XE’nin makyajında elden geçirilen motorlar ve tasarım yer alıyor. 

Jaguar’ın premium orta sınıf sedan modeli XE 2015 yılında piyasaya çıktığında adından çok söz ettirmişti. BMW 3 Serisi ile sıkı bir rekabete giren model birçok karşılaştırmalı testte zafere ulaşan model olmuştu. 

Şimdi karşımızda XE’nin makyajlanmış hali duruyor. Cenevre Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak otomobil hem tasarım hem kabin hem de motorlar anlamında değişime uğradı. Önde daha keskin hatlara sahip bir yüz, yeni farlar, J şeklinde gündüz farları ve 12 mm daha geniş farlar dikkat çekerken arkada yeni tampon, far grubu gibi öğelerde değişim söz konusu. 

Otomobilin en çok değişen noktasıysa kabin olarak görünüyor. Jaguar’ın baş tasarımcısı Ian Callum bile XE için “Otomobilin harika bir tasarımı ve oranları var ama belki de eleştirebileceğimiz noktalarından biri kabiniydi. Ona hak ettiği iç mekanı verememiştik ama artık bu değişti” açıklamasını yapıyor. Hemen göze çarpan detay eski modelde aracı çalıştırdığınız anda ortaya çıkan yuvarlak vites topuzunun yerini geleneksel bir vites topuzunun alması oluyor. Bunun nedeni XE’nin sportif karakterini biraz daha vurgulamak olarak açıklanıyor. Kabinde özellikle sert plastik kullanımına son verilmişken, malzemeler ve işçilik üzerinde çok durulmuş. Yeni direksiyon I Pace modelinden alınmışken, daha çekici renk ve kombinasyonlarda dikişler kullanılmış ve koltuklarda desenli derilere yer verilmiş. Bunun dışında XE de artık 3 adet TFT ekran alıyorsunuz (I-Pace’dekilerin aynısı) ve orta konsolda havalandırma kontrolleri tamamen dokunmatik olarak çalışıyor. Kısacası makyajda çok daha kaliteli bir kabin XE de bizleri bekliyor. 

Yeni XE sadece standart veya R Design paketleriyle alınabilecek ve her iki gövde kitinde Si SE ve HSE donanım seviyeleri olacak. Tüm modellerde 18 inç jantlar standart hale gelirken giriş seviyesindeki donanım kaldırıldı. 

Otomobilin motor seçenekleri de elden geçirildi. 2.0 litrelik dizel motor 180 bg ve 430 Nm torkla devam ederken, sınıfında Avrupa’da 2021’de yürürlüğe girecek emisyon standartlarını karşılayan ilk motor olarak öne çıkıyor. Benzinli motorlarsa Jaguar’ın Ingenium motor ailesiyle tamamlanıyor. Ağırlık 2.0 litrelik ünitelere verilmişken bu motor 250 ve 300 bg’lik iki versiyona sahip. 300 bg’lik motor, dört çekerle birlikte 5.4 saniyelik 0-100 km/s hızlanma sunuyor. XE’de şimdilik 6 silindirli motorlar bulunmuyor.

Jaguar XE testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook