Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor

  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 1
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 2
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 3
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 4
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 5
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 6
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 7
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 8
  • Peugeot’nun e-Legend konsepti efsanevi 504’ü anımsatıyor - 9

Fransız markanın kendi evinde tanıttığı konsept geçmişe muhteşem bir gönderme niteliğinde.

Retro tasarıma sahip modern otomobilleri seviyoruz. Bunun örneklerini birçok kez gördük bugüne kadar, hatta Peugeot’nun da bir gün keşke 205 Gti’ı andıran bir konsept yaratması üzerine bir hayli mesai harcadığımızı söylemeliyiz.

Sanıyoruz markanın içerisinde de bizler gibi düşünen kişiler bulunuyor; zira Paris Fuarı için tanıtılan e-Legend konsepti 205 Gti olmasa da bir diğer efsanesi Peugeot modeli 504’ün zaman makinesinden çıkmış haline benziyor. 504’ün 50’nci yılı için üretilen konsept tamamen elektrikli altyapıya sahip.

Aracın tasarımı 504’ü olduğu gibi eski Amerikan Muscle Car’larını da andırıyor. Keskin ve köşeli hatlar, kaslı görüntü ve uzun burun bunun en büyük nedenlerinden. Otomobilde yeni Peugeot logosu ve LED farlar yer verilmiş. Bu retro görüntüsünü modern teknoloji ve hatlarla son derece başarılı şekilde birleştiriyor ve C sütunu, ön farlar gibi noktalarda açıkça 504’ü görebiliyorsunuz.

Retro tarzının altındaysa teknolojinin üst noktasındaki çözümler sunuluyor. İki aksta konumlandırılan elektrik motorları 462 bg güç ve 800 Nm tork üretiyor. Dört çeker olan otomobilin 0-100 km/s hızlanması 4 saniyenin altında olarak belirtiliyor, maksimum hızsa 220 km/s. 100 kWh kapasitesindeki batarya sayesinde menzil 600 km’ye uzanıyor.

Konseptin kabininde de muhteşem, geçmişe gönderme yapan dokunuşlara rastlıyoruz. Üç adet gösterge ve koltuklarda kullanılan mavi renkli kumaş bunların başında geliyor. Ayrıca yine retro tarzı teknolojiyle başarılı şekilde harmanlanmış; otomobilin içerisinde bolca dijital gösterge ve ekran görebiliyorsunuz. Hatta tüm konsolu kaplayan ekran tam 49 inç genişliğinde ve aracın neredeyse tüm kontrolleri buaradna yönetilebildiği gibi aracın içerisine entegre edilen ve 504’ün çıktığı zamanlarda tanıtılmış olan bilgisayar oyunu Pong’un modern bir versiyonunu barındırıyor.

Peugeot ne yazık ki bu konseptin üretime geçmeyeceğini açıkladı. Yine de böyle bir düşüncenin ortaya atılması bile son derece keyifli.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook