Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı

  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 1
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 2
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 3
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 4
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 5
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 6
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 7
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 8
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 9
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 10
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 11
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 12
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 13
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 14
  • Üçüncü nesil Mercedes B Serisi Paris’te tanıtıldı - 15

Giderek artan SUV popülaritesine rağmen Mercedes, MPV modelininin yeni versiyonunu gösterdi.




Mercedes, Paris’te yeni nesil kompakt modellerinin tanıtımını yaptı. Daha önce detaylarını paylaştığımız yeni A Serisi hatchback dışında A Serisi sedan ve dünya lansmanı yapılan B Serisi bu modellerdi. Aynı zamanda markanın tanıtacağı 8 adet kompakt modelin de dördüncüsü niteliğindeydi. Basın toplantısında Mercedes kopamkt modellerinin 2008 yılından beri, yani 10 yılda toplam 1.6 milyon adetlik satışa ulaştığı ve bu başarının artacak model sayısıyla daha da ileriye taşınacağının altı çizildi.

W247 kodlu yeni B Serisi tasarım olarak bahsettiğimiz diğer modellere benzerlik gösteriyor. Keskin hatlar, dar tasarımlı farlar ve sınıfının en iyi aerodinamik katsayısı (0.24) ile gelen otomobil çarpıcı görünüyor. Hatta tasarım olarak en etkileyici MPV tanımlamasını yapabiliriz.

Yeni B Serisi yerini aldığı modele göre daha uzun (4419 mm), daha geniş (1796 mm) ve alçak (1562 mm, -4 mm) bir yapıda olsa da öyle görünmüyor. Otomobilin aks mesafesi de daha geniş bir kabin alanı için olabildiğince genişletilmiş: 2729 mm.

Yeni B Serisi’nde daha önce A Serisi’nde gördüğümüz motor seçeneklerini alabiliyorsunuz. İki benzinli ve üç dizel ünite kullanıcı bekliyor. Benzinliler B180 ve B200 olarak adlandırılırken ikisi de yeni geliştirilen 1.33 lt’lik turbo motoru kullanıyor. B180 136 bg 200 Nm tork, B200 ise 163 bg ve 250 Nm tork üretiyor.

Dizellerde 1.5 litrelik Renault- Nissan ortaklığı üretimi olan ünite kullanılıyor. B180d 116 bg güç 260 Nm ile gelirken B2000 d 2.0 litrelik motorundan150 bg, B220d ise aynı motordan 190 bg güç ortaya atıyor. Benzinli ve 1.5 litrelik dizel motor 7 ileri çift kavramalı şanzımana sahipken, 2.0 litrelik dizellerde vites sayısı sekize çıkıyor. Mercedes yıl içerisinde farklı motor alternatiflerinin de ekleneceğini açıkladı.

B Serisi’nin kabini temelini aldığı A Serisi’yle benzerlik gösteriyor. İki adet dijital gösterge tüm kabini domine ederken ekran boyutları 7.0 ile 10.25 inç arasında değişiyor. Opsiyon olarak head-up display de alabiliyorsunuz. Orta konsolda göze çarpan üç adet havalandırma ızgarası, ambiyans aydınlatması ve bolca krom detayların kullanıldığı kabin eski modele göre çok daha şık ve kaliteli görünüyor.

Yeni A Serisi’nde tanıtımı yapılan MBUX (Mercedes-Benz User Experience) altyapısı, yapay zeka sistemiyle birlikte yeni B Serisi’nde de kullanılıyor. Sesle, dokunmatik veya dokunmadan parmak hareketinizle kontrol edilen sistem sürücü ihtiyaçlarını öürenip buna göre öneriler veren bir yapıda.

B Serisi’nde ayrıca geniş güvenlik sistemlerine de yer verilmiş. Yarı otonom sürüş için gerekli olan şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleme sistemi bunlardan bazıları.

Otomobilin süspansiyon sisteminde önde MacPherson arkadaysa torsiyon çubuğu kullanılıyor. Eski modele göre daha konforlu bir sürüş için adaptif amortisör seçeneği de sunulmaya başlandı.

455 litrelik bagaj hacmi geniş aileler için uygunken bunu 1540 litreye kadar genişletebiliyorsunuz, ayrıca arka koltuklar kızaklı sistemle 14 cm kadar ileri geri hareket edebiliyor.

Yeni B Serisi’nin 2019 yılıyla birlikte ülkemizde de satılması planlanıyor. 

Mercedes B Serisi fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook