Makyajlı Renault Megane’ın motor detayları belli oldu

  • Makyajlı Renault Megane’ın motor detayları belli oldu - 1
  • Makyajlı Renault Megane’ın motor detayları belli oldu - 2
  • Makyajlı Renault Megane’ın motor detayları belli oldu - 3
  • Makyajlı Renault Megane’ın motor detayları belli oldu - 4
  • Makyajlı Renault Megane’ın motor detayları belli oldu - 5
  • Makyajlı Renault Megane’ın motor detayları belli oldu - 6

Özellikle plug-in hibrit motor seçeneği Megane’a yeni bir soluk getirecek gibi.



Şubat ayında tanıtılan makyajlı Renault Megane’ın teknik detayları o dönem belli olmamıştı, şimdi Fransız üretici resmi olarak tüm motor detaylarını açıkladı.

Otomobilde benzinli ve dizel motorların yanında ilk kez kabloyla şarj edilebilen hibrit sistemi de sunuluyor. Benzinli motorlarda 1.2 litrelik turbo destekli motor 140 bg güç üretecek şekilde güncellenirken 1.6 litrelik ünitenin atmosferik 115 bg ve turbo destekli 160 bg’lik iki versiyonu bulunuyor.

Dizeldeyse sadece 1.5 litrelik dCi ünite alınabiliyor. 115 bg gücündeki motor 6 ileri manuel veya 7 ileri EDC şanzımanla tercih edilebiliyor. Tüm bu motorlar hem hatchback hem de Sport Tourer gövde seçeneklerinde alınabiliyor.

Asıl ses getirecek motorsa Renault’nun çok üzerinde durduğu hibrit olacak gibi. Hibrit teknolojisi yeni Captur modelinde tanıtılan sistemin aynısı. Sistemde 1.6 litrelik benzinli motor iki elektrik motoru ve debriyajsız şanzımanla birlikte kullanılıyor. 9.3 kWh kapasiteli batarya sayesinde otomobil sadece elektrik motoruyla 50 km menzile sahip. Sistem toplam 160 bg güç üretirken benzinli motor 144, elektrik motoru 205 Nm tork ortaya atıyor. Bu motorla Megane 9.8 saniyede 100 km/s hıza çıkabilirken ortalama tüketim 1.3 lt/100 km, emisyon değeriyse sadece 30 gr/km gibi son derece iddialı değerler.

Megane E-TECH olarak adlandırılan otomobil her zaman elektrik motoruyla start alıyor, böylece yakıt tasarrufu maksimuma çıkıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook