Renault Megane makyajlandı, plug-in hibrit geldi

  • Renault Megane makyajlandı, plug-in hibrit geldi - 1
  • Renault Megane makyajlandı, plug-in hibrit geldi - 2
  • Renault Megane makyajlandı, plug-in hibrit geldi - 3
  • Renault Megane makyajlandı, plug-in hibrit geldi - 4
  • Renault Megane makyajlandı, plug-in hibrit geldi - 5
  • Renault Megane makyajlandı, plug-in hibrit geldi - 6

Tasarımda büyük değişimler olmasa da hibrit motor seçeneğinin ilk kez kullanılması büyük bir haber.

Renault, sevilen kompakt modeli Megane ailesini makyajladı. Makyaj operasyonu küçük tasarımsal değişimler içerirken otomobilde yeni teknolojiler kullanılıyor ve plug-in hibrit motor seçeneği sunuluyor.

Hibrit teknolojisi yeni Captur modelinde de bulunan sistemin aynısı. E-TECH Plug-in hibrit olarak adlandırılan otomobilde 1.6 litrelik, 4 silindirli benzinli motor iki elektrik motoruyla kombine ediliyor. Sistem gücünü yeni geliştirilen multimode, kesintisiz şanzımanla aktarıyor. Hibritte 9.8 kWh kapasiteli batarya yer alırken otomobil elektirk motoruyla maksimum olarak 135 km/s hıza çıkabiliyor. Elektrik menzili ortalama olarak 50 km’yken şehir içi kullanımlarda 65 km’ye kadar çıkabiliyor. Plug-in hibrit şimdilik sadece estate versiyonda sunulurken daha sonra hatchback gövde seçeneğinde de alınabilecek.

Renault şimdilik hibritin tüketim ve performans detayları hakkında bilgilendirme yapmadı ama otomobilin toplamda 150 bg güç ürettiği biliniyor.

Makyajdaki diğer farklılıklar kabine yapılan değişimlerde görülüyor. Modernize edilen kabinde 9.3 inçlik Infotaintment yine aynı şekilde kullanılıyor ama işletim sistemi yenilendi. Ayrıca eski modeldeki 7 inçlik göstergeler yeni, 10.2 inçlik ekranla değiştirildi. Infotaintment ekranı artık Renault EASY LINK altyapısının tüm fonksiyonlarını çalıştırabiliyor.

Modelde makyajla birlikte Pure Vision adı verilen LED farlar kullanılmaya başlanırken model gamında RS’in altında konumlandırılan GT Line versiyonu RS Line ile değiştirildi.

Standart modellerin yanında RS modellerinde de güncelleme yapıldı. Megane RS’in 1.8 litrelik turbo motoru standart halde 280 bg yerine 300 bg güç üretecek şekilde güncellenirken maksimum tork 400 Nm’den 420 Nm’ye çıktı ancak bu sadece EDC şanzımanlı versiyonlar için geçerli, manuel şanzımanlarda tork yine 400 Nm.

RS Trophy modelinde motor olarak bir değişim yok ancak yürüyen aksamda yay sertlikleri önde %25 arkada %30 oranında sertleştirildi. Ayrıca viraj demirleri de %10 daha sert bir ayara sahip.

Renault Megane HB 1.5 dCi testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook