Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor

  • Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor - 1
  • Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor - 2
  • Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor - 3
  • Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor - 4
  • Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor - 5
  • Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor - 6
  • Makyajlı Skoda Superb’de hibrit versiyon dikkat çekiyor - 7

Plug-in hibrit teknolojisi 55 km menzil sunuyor.  

Geçtiğimiz günlerde teaser fotoğrafını sizlerle paylaştığımız Skoda Superb tanıtıldı. Otomobilde kuşkusuz en çok dikkat çeken yenilik plug-in hibrit teknolojisine yer verilmesi oldu. Böylece marka ilk elektrikleştirilmiş modelini üretmiş oldu, ayrıca Superb’ün lansmanında yeni elektrikli model Citigo-e’nin de tanıtımı yapıldı.  

Hibrit versiyonda 1.4 litre TSI 160 bg’lik benzinli motorun yanında 115 bg’lik elektrik motoru yer alıyor. 220 bg’lik toplam güç altı ileri DSG şanzıman aracılığıyla ön lastiklere aktarılıyor. Sistemin maksimum torkuysa 395 Nm olarak veriliyor. Lityum iyon batarya 13 kWh kapasitesine sahipken 135 kg ağırlığında. Bu batarya 3.6 kW wallbox şarj altyapısından üçbuçuk saatte dolduruluabiliyor. Şarj işlemi standart sokettense beş saat kadar sürüyor. Hibrit Superb’ün performansı hakkında veriler verilmedi ama 7.5 saniye civarında 100 km/s hıza ulaşmasını bekleyebiliriz.  

Batarya paketi tabanda konumlandırıldığı için bagaj hacmi çok da küçülmüyor. Sedan model için 485 litrelik hacim station model için 510 litre olarak gösteriliyor.  

Yeni Superb’de güncel modelde yer alan diğer motor seçenekleri kullanılmaya devam ediyor, ülkemizde satılan 1.5 TSI 150 bg’lik versiyon da aynı şekilde modelde yer alıyor. Model gamının en üstünde 2.0 litrelik 280 bg’lik versiyon bulunuyor.  

Otomobilin makyajında yeni ızgara, ön tampon ve arka LED farların arasına yerleştirilmiş krom çıta gibi hafif eklemeler yer alıyor. Makyajlı Superb aynı zamanda tamamen LED Matrix far teknolojisinin kullanıldığı ilk Superb modeli olacak.  

Güncelleme operasyonunda Superb’e ilk kez dört çekerli ve gövdesi yükseltilmiş Scout modeli de eklendi.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook