Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv

  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 1
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 2
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 3
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 4
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 5
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 6
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 7
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 8
  • Skoda ilk elektrikli otomobilini tanıttı: Citigo-e iv - 9

Frankfurt’ta tanıtılan küçük sınıf model 82 bg gücünde elektrik motoruna sahip. 

Skoda tarihindeki ilk tamamen elektrikli model, model gamının en küçük otomobili Citigo üzerine şekillendi. Citigo-e iv olarak adlandırılan otomobil 82 bg’lik elektrik motorunu, 36.8 kWh kapasiteli lityum iyon batarya ile besliyor ve WLTP standartlarına göre 260 km menzile sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 12.3 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 130 km/s hıza çıkabiliyor. Motorun maksimum ürettiği torksa 212 Nm. Batarya paketi diğer birçok elektrikli otomobil gibi tabanda konumlandırılmış. Bu hem ağırlık merkezini aşağı çekiyor hem de otomobile daha çevik bir karakter kazandırıyor. 

Önden çekişli otomobil standart Citigo modelinin üzerine geliştirilmiş bir model. Dolayısıyla VW Grubunun elektrikli otomobiller için geliştirdiği MEB platformu üzerine şekillenmiyor. Ancak tasarım olarak standart modele göre bazı farklılıkları var. Gövde rengindeki ızgara ve yeni jantlar bu otomobilde bir şeylerin ‘farklı’ olduğunu gösteriyor. 

Skoda şarj süresi (%80 doluluk) için 40 kW kapasiteli DC soketle 1 saatlik bir zaman diliminden bahsediyor. AC soketle 7.2 kW altyapılı bir sistemdeyse aynı işlem için 4 saatten biraz daha fazla zamana ihtiyacınız var. Eğer evdeki, 2.3 kW prizden şarj etmek istersenizse 12 saat 30 dakika gibi uzun saatler beklemeniz gerekiyor. 

3597 mm uzunluğundaki Citigo 250 litre bagaj hacmi sunarken bunu 921 litreye kadar genişletebiliyorsunuz. Skoda Citigo’nun, makyajlanan Superb modelinden sonra ikinci ‘elektriklendirilen’ modeli olduğunun altını çizerken marka elektrikli model atağına devam edecek…

Modelin detaylı teknik özellikleri için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook