Maserati’den Stirling Moss anısına özel tasarımlı MC20 prototipi

  • Maserati’den Stirling Moss anısına özel tasarımlı MC20 prototipi - 1
  • Maserati’den Stirling Moss anısına özel tasarımlı MC20 prototipi - 2
  • Maserati’den Stirling Moss anısına özel tasarımlı MC20 prototipi - 3
  • Maserati’den Stirling Moss anısına özel tasarımlı MC20 prototipi - 4

İtalyan üretici geçen haftalarda hayatını kaybeden eski Maserati pilotu için prototip otomobiline özel bir kamuflaj tasarladı.

12 Nisan’da hayatını kaybeden eski Formula 1 pilotu Sir Stirling Moss, yarış dünyasının en ikonik isimlerinden biriydi. Katıldığı 66 F1 yarışında 16 galibiyet elde eden İngiliz sadece Formula 1 değil spor otomobil yarışlarında da bugüne kadarki en iyi pilotlardan biri olarak gösteriliyordu.

Moss 16 galibiyet elde ederken şampiyonayı dört kez ikinci, üç kere de üçüncü olarak noktalamıştı. Bu başarılarının yanında şampiyon elde edemeyen Moss tüm dünyada ‘taçsız şampiyon’ lakabıyla anılmaya başlanmıştı. Moss 1956’da tüm sezon ve 1957’de de belli yarışlarda Maserati 250F ile yarışmış ve sadece Juan Manuel Fangio’ya geçilmişti. Kariyerindeki 16 galibiyetin 3’ünü 250F ile elde etmiş, bu otomobille 4 kez de podyuma çıkma başarısı gösterişti. 250F Moss’un favori yarış otomobiliydi ve bunu hayatının geri kalanı boyunca dile getirmekten hiç çekinmemişti. Fangio da 1957’deki şampiyonluğunu Maserati 250F ile elde etmiş, otomobilin ne kadar başarılı olduğunu kanıtlamıştı. Moss 250F dışında Maserati’nin Birdcage, Tipo 61 ve 300S yarış otomobillerini de kullanmıştı.

Maserati Moss’un markaya olan bu katkılarından dolayı yeni geliştirdiği spor otomobili MC20’nin kamuflajında özel bir tasarıma yer verdi. Bu özel tasarımın tanıtıldığı tarih 13 Mayıs, Moss’un 250F ile 1956’da Monaco’da, Maserati ile elde ettiği zaferle aynı güne denk gelmesinden dolayı özel olarak seçildi.

MC20 adı verilen yeni model daha önce İtalya’nın Modena sokaklarında test edilirken görüntülenmişti ama o haberimizdeki araçta Alfa Romeo 4C gövdesi yer alıyordu. Buradaki fotoğraflardaysa üretime hazır tasarımın yapıldığını anlayabiliyoruz. Ortadan motorlu olarak geliştirilen otomobilin teknik detaylarıyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi ama kulağımıza gelen detaylar araçta plug-in hibrit motorun kullanılacağı yönünde. Daha sonraki dönemde tamamen elektrikli versiyon da göreceğiz...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook