Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor

  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 1
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 2
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 3
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 4
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 5
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 6
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 7
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 8
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 9
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 10
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 11
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 12
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 13
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 14
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 15
  • Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq şekilleniyor - 16

Üç farklı batarya kapasitesi sunan otomobil maksimum 500 km menzile erişiyor.

Daha önce size Skoda’nın ilk elektrikli SUV modelini geliştirdiğini ve bu modelin ismiyle ilgili haberimizi iletmiştik. Çek’li üretici modelin detaylarını ve teknik özelliklerini paylaştı. Kompakt SUV sınıfında yer alacak otomobilde üç farklı batarya tip bulunacak; menzilse maksimum 500 km olarak veriliyor.

Tüm üreticiler gibi Skoda da elektrikli araç üretme konusunda oldukça ciddi, ki bu oluşumun ilk modelini elektrikli küçük sınıf model Citigo-e iv’de görmüştük. VW Grubu’nun teknolojilerinden yararlanan Skoda bu konuda biraz daha şanslı diğer üreticilere göre. VW Grubu’nun sadece elektrikli araçlar için geliştirdiği MEB platformu Enyaq’da da kullanılıyor. Bu platformu daha önce VW iD3 ve Cupra’nın Tavascan konseptinde görmüştük.

Enyaq 4648 mm uzunluğunda, 1877 mm genişliğinde ve 1618 mm yüksekliğindeyken aks aralığı 2765 mm olarak veriliyor. Otomobilin bagaj hacmi 585 litreyle bir SUV’den beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Bagaj hacminin bu kadar geniş olmasında tüm MEB kullanan modellerde olduğu gibi bataryaların tabanda yer alması büyük rol oynuyor.

Batarya demişken aracın yürüyen aksamına bir göz atalım. Enyaq yine diğer MEB otomobilleri gibi farklı batarya alternatifleri sunuyor. Skoda otomobili üç farklı kapasiteli batarya, iki farklı çekiş sistemiyle satışa sunmayı planlıyor. Giriş modelinde 55 kWh kapasiteli (net 52 kWh) lityum-iyon batarya yer alıyor. Bu modelde elektrik motoru arkada konumlandırılıyor ve arka lastiklere güç iletiyor. 150 bg’lik giriş seviyesi versiyonda menzil 340 km (WLTP) olarak veriliyor.

Bir üst seviyeye çıkıldığında batarya kapasitesi 62 kWh’a çıkıyor (net 58 kWh), menzilse 390 km’ye (WLTP) yükseliyor. Bu modelde de arkadan motorlu ve arkadan çekişli bir yapı sunuyor.

En üst seviyedeki versiyonda 82 kWh kapasiteli (net 77 kWh) batarya yer alıyor. Bu batarya üç versiyonda kullanılıyor: Enyaq 80, 80X ve vRS. 80 modeli arkadan çekiş, tek elektrik motoru, 201 bg güç ve 500 km menzille gelirken 80X ve vRS modellerinde ikinci motorla birlikte dört çeker sistemi geliyor. Söz konusu bu son iki model sırasıyla 262 bg ve 302 bg güç üretiyorlar. Her ikisi de menzil olarak 460 km sunarken dört çeker sistemi ve ön lastiklere güç veren ikinci elektrik motoruna sahipler. vRS versiyonunda 0-100 km/s hızlanma 6.2 saniye sürüyor ve maksimum hız 180 km/s.

Otomobilde üç farklı şarj imkanı bulunuyor. Standart 230 volt prizden de şarj (2.3 kW, AC) edilebilen araç11 kW (AC) kapasiteli wallbox ile 6 ila 8 saat arasında şarj olabiliyor. DC olaraksa 125 kW’a kadar hızlı şarj imkanı da yer alıyor. DC altyapısında batarya kapasitesinin yüzde 80’i 40 dakikada dolabiliyor.

VW Grubu’nun Almanya dışında üretilecek ilk elektrikli otomobili olacak Skoda Enyaq, Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki ana fabrikasında (Mlada Boleslav) üretilecek. Enyaq’ın 2021’de satışa sunulması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook