McLaren, Track25 ile büyük bir atılım planlıyor

McLaren, Track25 ile büyük bir atılım planlıyor - 0

1.2 milyar £'luk plan, 18 yeni model ve daha fazla hibrit içeriyor.

McLaren CEO'su Mike Flewitt, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı'nda duyurulan Track22 planının güncel versiyonu olan Track25'i Goodwood Hız Festivali'nde basına açıkladı.

Önümüzdeki 7 yılda tüm Sports Series ve Super Series modellerinin tamamını hibrit yapmayı hedefleyen İngiliz üretici, pist koşullarında 30 dakika elektrikli kullanım sağlayabilecek hafif, güçlü ve hızlı şarj edilebilen bir batarya geliştirme niyetinde.

Woking'in en ünlü olduğu konu olan hafiflik de yeni planın bir parçası. 50 milyon Pound civarında yatırım ve yakında açılacak olan McLaren Kompozitleri Teknoloji Merkezi sonucunda marka hafif materyallerin gelişimi ve üretimine daha çok eğilerek segmentinin en hafif araçlarını üretmeyi sürdürmek istiyor.

Track25 planı kapsamında dünyanın ilk benzin-elektrik hibrit hiper otomobili olan McLaren P1TM'ye bir halef de düşünülüyor. Toplamda 1.2 milyar Pound'u bulan yatırım sonucunda yelpazesine 18 yeni model eklemeyi amaçlayan McLaren, bu sayede senelik ortadan motorlu spor otomobil üretim çıtasını da 6000 dolaylarına taşımayı hedefliyor.

Tümü İngiltere'nin Woking kentinde yer alan McLaren Üretim Merkezi'nde imal edilen bu araçlar şu anda 31 pazarda, 86 bayi tarafından satılıyor. McLaren, bu pazarlarda büyümenin yanı sıra Rusya, Hindistan, Doğu Avrupa gibi bölgelere adım atmayı da değerlendiriyor. Önümüzdeki 7 yılda McLaren'ın hedefi, bayi sayısını 100'e ulaştırmak.

Flewitt, açıklamasının sonunda pist ve yol deneyiminin yanı sıra müşteri deneyimini de yeni teknolojiler ile geliştirmek istediklerine değindi. Bu bağlamda müşteriler, geliştirilen kablosuz yazılım güncellemeleri ve arttırılan siber güvenlik sayesinde bayilere gitmeden araçlarında birçok işlemi yapabilecek.

Long Tail serisinin yeni temsilcisi 600LT, bu atılımın ilk meyvesiydi. Bakalım Wokingli marka, gelecekte karşımıza nasıl makineler ile çıkacak?

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook