McLaren yeni modeli Artura’nın ilk görselini paylaştı

McLaren yeni modeli Artura’nın ilk görselini paylaştı - 0

Model 2021’de üretime geçecek ve turbo destekli, V6 hibrit motora sahip olacak.

Teaser olarak sadece 1 fotoğraf ile ismi duyurulan Arturo, McLaren’in model gamında 570S’in yerine üretilecek. McLaren’in giriş seviyesi için düşünülen otomobil tamamen sıfırdan üretilecek ve yeni bir karbonfiber şasiye sahip olacak. Ayrıca yeni, V6 silindirli, turbo hibrit motor da ilk kez Artura’da kullanılacak.

McLaren bu motoru geliştirirken P1 ve Speedtail gibi hibrit modellerden edindiği tecrübeyi kullandı. Bu sayede Artura sadece elektrikle kullanılabilecek ve emisyon oranlarının ciddi şekilde düşmesini sağlayacak. Bunun yanında otomobilin plug-in olarak mı yoksa kendi kendine mi şarj olacağı hakkında bir açıklama yapılmadı. Sadece tedavülden kalkacak olan çift turbo V8 motor seviyesinde bir performans, çok daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon oranıyla kombine edilecek. McLaren aynı zamanda daha iyi gaz tepkileri için de çalışmalarını sürdürüyor.

Otomobilin karbonfiber şasisi McLaren’in Sheffield’da açtığı yeni kompozit merkezinde üretilecek. Henüz şasiyle de ilgili detaylar verilmedi ama hibrit ünitenin getirdiği ekstra ağırlığı kompanse edebilen bir potansiyelde olduğu açıklanıyor.

McLaren daha önce açıkladığı Track 25 programına göre 2025 yılına kadar 18 adet benzin-hibrit model üretecek. Ayrıca tamamen elektrikli ilk model için de yüksek voltajlı batarya üzerinde çalışmalar sürüyor...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook