Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu

  • Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu - 1
  • Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu - 2
  • Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu - 3
  • Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu - 4
  • Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu - 5
  • Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu - 6
  • Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupé Türkiye’de satışa sunuldu - 7

AMG GT’nin dört kapılısı Türkiye pazarında satışa çıktı.

Mercedes AMG’nin spor modeli GT’nin dört kapılı versiyonu geçtiğimiz yıl tanıtılmıştı. GT modeli üzerine üretilen otomobil tıpkı Coupe kardeşi gibi tamamen AMG tarafından üretiliyor.

Tasarım olarak GT ailesinin bir üyesi olduğu ilk bakışta anlaşılıyor. Geniş ızgara, olabildiğince uzun motor kaputu ve geride konumlandırılan kabin gibi detaylar modelin kendine özgü tasarım detayları. Bunun dışında çerçevesiz cam tasarımı, eğimli tavan ve ince tasarlanmış LED’ler modelin diğer Mercedes modellerinden farklı görünmesini sağlıyor.

Yeni AMG GT 4 Door Coupe Türkiye’de üç farklı benzinli motorla alınabiliyor. 6 silindirli tek seçenek olan AMG GT43 4MATIC+ olarak adlandırılıyor ve 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli motor ve çift turbo beslemeyle geliyor. 367 bg güç ve 500 Nm’lik tork otomobilin 270 km/s hıza çıkması için yeterli olurken 0-100 km/s 4.9 saniye sürüyor. Daha güçlü motor isteyenler aynı motorun güçlendirilmiş versiyonu olan AMG GT 53 4MATIC+ versiyonunu tercih edebilir. Bu motor 435 bg güç, 520 Nm torkla 285 km/s maksimum hız ve 4.5 sn’lik 0-100 hızlanma sunuyor. Her iki 6 silindirli motorda Mercedes’in EQ Boost adını verdiği elektrikli motor desteği yer alırken bu motor 22 bg ekstra güç sağlıyor. Ayrıca bu motorlarda 48V desteği de yer alıyor.

Model gamının en üstündeyse 4.0 litrelik, çift turbo V8 motorlu AMG GT63S 4MATIC+ versiyonu bulunuyor. 639 bg ve 900 Nm gibi olağanüstü bir tork değeri sayesinde bu model 3.2 sn’de 100 km/s hıza çıkarken yeteri kadar uzun bir düzlük bulursanız 315 km/s’ye kadar çıkabilirsiniz.

6 silindirli modellerde 9 ileri çift kavramalı şanzıman yer alırken 8 silindir aldığınızda yine 9 ileri ama tork konvertörlü şanzıman almış oluyorsunuz...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook