F1 motorlu bir hiper spor: Project One

  • F1 motorlu bir hiper spor: Project One - 1
  • F1 motorlu bir hiper spor: Project One - 2
  • F1 motorlu bir hiper spor: Project One - 3

Mercedes- AMG Detroit’te geliştirdiği hiper spor modeliyle ilgili detayları paylaştı.

Mercedes- AMG’nin “bugüne kadar üretilmiş en muhteşem yol otomobili üreteceğiz” düşüncesiyle yola çıktığı projenin bazı detayları Detroit'te paylaşıldı.

Bu heyecan verici projenin adı "Project One" olarak resmileşti. Ayrıca sınırlı sayıda (sadece 300 adet) üretileceği de aktarıldı ve ilk defa resmi bir çizim basınla paylaşıldı. Fotoğraf otomobilin tam arkadan görüntüsünü içeriyor ve bu kısımda cam olmadığı görülüyor. Ciddi bir aerodinamik çalışmanın yürütüldüğünü söyleyebiliriz, zira aracın yan çizimine baktığınızda “AMG” logosunun bulunduğu yerde LMP1 otomobillerindeki gibi bir kanat uzantısı olduğunu tahmin ediyoruz.

Bugüne kadar motor konusunda F1 güç ünitesine sahip olacağına dair söylentiler çıkan araçta gerçekten Formula 1'den alınan bir motor olacağı da kesinleşti. 

Detroit’te motorun detayları tam olarak verilemedi ama 1.6 litrelik turbo motor 750 bg civarında güç üretirken elektrik motoruyla birlikte toplam gücün 1000 bg'in üzerinde olacağı konuşuluyor. Buradan da anlayacağımız gibi “Project One” hibrit bir sistemle gelecek. Ayrıca elektrik motorunun (ya da motorlarının) ön, benzin motoruysa arka lastiklere güç ileteceği de fuarda açıklanan detaylar arasındaydı. 

Project One ilerki yıllarda otomobil dünyasının nereye doğru gittiğini göstermesi için çok önemli bir otomobilken, hiper spor standartlarını farklı bir kulvara taşıyacak. Ayrıca Red Bull'un Aston Martin ile birlikte yürüttüğü AM-RB001 ile de direkt rekabete girecek. 

Yakın gelecekte hiper spor sınıfında çok farklı araçlar göreceğiz…

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook