Opel Astra makyajlandı

  • Opel Astra makyajlandı - 1
  • Opel Astra makyajlandı - 2
  • Opel Astra makyajlandı - 3
  • Opel Astra makyajlandı - 4
  • Opel Astra makyajlandı - 5
  • Opel Astra makyajlandı - 6
  • Opel Astra makyajlandı - 7
  • Opel Astra makyajlandı - 8

Opel Astra makyajlandı

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

2015 yılında tanıtılan K kodlu 5. Jenerasyonuyla yollarda olan Astra makyajlandı. Yeni motor ve şanzıman seçeneklerine kavuşan modelin verimliliği de arttırılmış. Dış görünüş görünüşte dramatik değişiklikler olamasa da değişen ön tampon ve ızgara sayesinde rüzgar direnci hatchback karoserde 0.26 Cd’ye Sport Tourer’da ise 0.25 Cd’ye düşürülmüş.

Yeni amortisörlere yer verilen makyajlı Astra’da bu sayede daha konforlu bir sürüş elde edilmiş. İç mekanda ise çokça eleştirilen gösterge panelinde değişime gidilmiş. Insignia modelinden tanıdığımız 8 inç genişliğinde ekrana sahip olan gösterge paneli Astra’da yerini alırken infotainment sisteminde de gelişime gidildiği görülüyor. Opsiyonel olarak sunulmaya başlanan “Bose” ses sistemiyle ve çözünürlüğü arttırılan geri görüş kamerasıyla birlikte teknolojik değişimler tamamlanmış.

PSA kökenli 110 ve 130 bg’lik 1.2 lt PureTech motorlar Astra’da yerini alırken bu motorlar 6 ileri manuel şanzıman ile kombine ediliyor. Opel üretimi 1.4 lt’lik ünitede ise 5 bg’lik bir güç düşüşü yaşanmış ve 145 bg makyajlı Astra’da yerini almış. Makyajla birlikte şanzıman tarafında da değişim olduğu görülüyor. Makyajsız versiyondaki 6 ileri tam otomatik şanzımanın aksine CVT şanzıman tercih edilmiş.

136 bg’lik 1.6 lt dizel motor makyajla birlikte tarihe gömülürken yerini yine PSA kökenli 1.5’lik motorlar almış, ki bu motorları ilk Crossland X modelin kullanılırken görmüştük. 105 ve 122 bg üretebilen bu motorlar ise 6 ileri manuel ve 9 ileri tam otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. 105 bg'lik versiyon 6 ileri manuel şanzımanla ortalama 3.6 lt/100 km yakıt tüketirken 122 bg'lik versiyon 6 ileri manuel veya 9 ileri otomatik şanzımanla geliyor. Bu motor manuelde 4.3, otomatikte 4.2 lt/100 km tüketim değerleriyle göze çarpıyor.

Opel Astra test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook