Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor

  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 1
  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 2
  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 3
  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 4
  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 5
  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 6
  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 7
  • Yeni Porsche CayenneTurbo S E Hybrid 680 bg güç üretiyor - 8

Cayenne ailesinin en güçlü üyesi kabloyla şarj edilebilen plug-in model oluyor.

Porsche’nin en çok satan modeli olan Cayenne 2 yıl kadar önce tanıtılmıştı. Hem benzinli hem de dizel motorlarla donatılan otomobil daha sonra Porsche’nin dizel motor üretimine son vermesiyle birlikte sadece benzinli motorlarla satılmaya başlanmıştı. Şimdi Cayenne’in en güçlü versiyonu olan Cayenne Turbo S E Hybrid tanıtıldı. Model Cayenne ve kısa bir süre önca tanıtılan Cayenne Coupe gövdelerinde alınabiliyor.

Porsche bu teknolojisini daha önce Panamera ailesinde tanıtmıştı. 680 bg güç üreten benzinli-elektrikli motor ikilisinde içten yanmalı motor 4.0 litrelik V8 silindir ve çift turbo yerleşimiyle geliyor. Toplam gücün 550 bg’i benzinli motordan gelirken elektrik motoru 136 bg güç üretiyor. Sistemin maksimum torku 900 Nm olarak veriliyor.

Cayenne Turbo S E Hybrid 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlarken model maksimum olarak 295 km/s hıza çıkabiliyor. Her iki model de sadece elektrikle 40 km menzil sunarken ortalama olarak 3.7 lt/100 km yakıt tüketimine sahip. Ayrıca elektrik motoruyla 135 km/s hıza kadar çıkabiliyorsunuz.

Porsche’nin hibrit sisteminde elektrik motoru V8 motorla sekiz ileri Tiptronic S şanzımanın arasında konumlandırılmış durumda. Bu iki motor birbirine bağlantılı ve hibrit ünitesinin içerisinde yer alan Electric Clutch Actuator (ECA) tarafından birbirinden ayrılıyor. Porsche modelin hibrit sisteminin güç altyapısını 918 Spyder modelinden aldığını söylüyor.

Modelde bagaj zemininin altında 14.1 kWh kapasiteli bir lityum iyon batarya yer alıyor. Yüksek voltajlı batarya 7.2 kW AC şarj altyapısıyla 2.4 saatte şarj olabiliyor. Bataryayı standart soketten şarj etmek isterseniz altı saata ihtiyacınız oluyor.

Her iki modelde de birçok teknolojik özellik standart olarak geliyor: Elektronik şasi kontrol sistemi (PDCC), tork dağıtım yönetimi (PTV Plus),

seramik frenler (PCCB), 21 inç jantlar ve Sport Chrono Paketi bunlardan bazıları. 22 inç genişliğindeki jantlar ve arka lastiklerin dönmesini sağlayan sistem ise opsiyon olarak sunuluyor.

Model gamının en üstünde yer alan bu versiyonlar dışında Porsche, Cayenne E-Hybrid Coupe’yi de tanıttı. 462 bg’lik bu versiyon 43 km elektrik menziliyle geliyor. Otomobilde 3.0 litrelik V6 turbo motor 700 Nm tork üretiyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook