Makyajlı Sportage yeni dizel motorlarla geldi

Makyajlı Sportage yeni dizel motorlarla geldi - 0

Dışarıda az, gövde içinde bolca değişim var.

Yazı: Şafak Soysal

Kia, kompakt SUV modeli Sportage'ı makyajladı. Tasarım alanında büyük farklar gözlenmese de, Koreli marka kaput altında ciddi yeniliklere gitmiş.

Bunların belki de en önemlisi, hacimler dolayısıyla vergiye takıldığından Türkiye'ye gelmeyen 1.7 CRDi motorun yerini alan "U3" kodlu yeni 1.6 litrelik turbo dizel ünite.

Markanın "şimdiye kadar ürettiği en temiz dizel" olarak lanse edilen 1.6 litrelik motor, 115 ve 136 bg'lik iki versiyona sahip. 136 bg gücündeki ünite dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri, çift kavramalı DCT şanzıman ile eşlenebiliyor.

Elden geçirilen dördüncü nesil Sportage'ın getirdiği bir diğer yenilik ise, 48 Volt'luk hafif hibrit sisteme sahip 2.0 litrelik "R" adlı dizel motor. Gerçek sürüş koşullarını temel alan WLTP ölçütlerine göre CO2 salınımını %4 oranında düşürebilen elektrik destekli dizel, "salınma" süresini de arttırarak yakıt tüketimini düşürmeyi hedefliyor. Hem "U3" 1.6 CRDi, hem de 2.0 R üniteler Euro 6d-TEMP yönetmeliğinin gerekliliklerini karşılıyor.

Kia tasarımcıları, Sportage'a yeni ön ve arka tamponlar getirmiş. 17, 18 ve 19" çaplı jantların yanı sıra farlar da elden geçirilmiş. Özellikle arka farlar, yeni Ceed ve Stinger'da gördüğümüze benzer bir tasarıma sahip. Bizce Kia, "Kaplan Burnu" ön ızgaranın ardından stop lambalarıyla yeni dizayn felsefesine ikinci bir temel eleman eklemiş.

Sportif elemanlar içeren GT-Line paketinde radyatör ızgarasında krom elemanların yerini karartılmış parçalar alırken bu rengi ön ve arkadaki koruma plakalarında da göreceğiz. Sportage yelpazesi genelinde ise çift egzoz çıkışı ve yenilenen "buz küpü" LED sis farlarına yer verilmiş.

Kabine baktığımızda ise direksiyon simidi, gösterge paneli ve döşemelerin yenilendiğini görüyoruz. Kia, Sportage modelinin Avrupa pazarındaki örneklerinde 7 ve 8" boyutlu iki farklı multimedya ekranı sunacak. Güvenlik donanımları arasında ise Stop/Start özelliği bulunan akıllı hız sabitleyici, çevre görüş kamerası, sürücü dikkat uyarısı gibi sistemler yer alıyor.

Yeni Sportage'ın fiyatlarına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Koreli kompakt SUV'nin teslimatları ise bu senenin üçüncü çeyreğinde, yani temmuz ayı içerisinde başlayacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook