Renault, yeni, 1.3 litre turbo, benzinli motorunu tanıttı

  • Renault, yeni, 1.3 litre turbo, benzinli motorunu tanıttı - 1
  • Renault, yeni, 1.3 litre turbo, benzinli motorunu tanıttı - 2
  • Renault, yeni, 1.3 litre turbo, benzinli motorunu tanıttı - 3

Üç farklı güçle alınabilecek ünite Renault, Nissan ve Mitsubishi modelleri gibi Mercedes-Benz modellerinde de kullanılacak.

Renault’un Alliance ve Daimler grubuyla ortak geliştirdiği 4 silindirli, direkt enjeksiyonlu motor Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığındaki modellere temel oluşturacakken Mercedes-Benz modellerinde de bu ünitenin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni motor öncelikle Scenic ve Grand Scenic modellerinde kullanılacak, daha sonra farklı modellerde de bu üniteyi göreceğiz. 1.3 litrelik (1330 cc) turbo destekli, benzinli motor gücüne göre Energy TCe 115, Energy TCe 140 ve Energy TCe 160 olarak adlandırılıyor. Tork değerleri de sırasıyla 220, 240 ve 270 Nm olarak veriliyor. 115 bg’lik versiyon sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabilirken, diğer seçeneklerde 7 ileri EDC vites kutusu yer alıyor.

250 bar basınçlı direkt enjeksiyon sistemi, özel yanma odası tasarımı ve ‘Dual Variable Timing Camshaft (çift değişkenli eksantrik mili)’ gibi yenilikçi teknolojilerle donatılan motor düşük devirlerde daha fazla tork ortaya atarken, orta devirlerde de daha iyi tepki sunuyor.

Daimler grubu da bu motorla ciddi şekilde ilgileniyor, ki güncel modellerde küçük sınıf Mercedes’lerde Renault dizelleri kullanıldığını biliyoruz. Öyle görünüyor ki yakın gelecekte benzinli motorlarda da Renault imzalı üniteler göreceğiz.

Daimler motorun gelişim aşamasında 40.000 saat süren denemelerden oldukça etkilendiğini ve kendi modellerinde kullanmayı düşünebileceklerini açıkladı.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook