Ring’in yeni kralı Huracan Performante

  • Ring’in yeni kralı Huracan Performante - 1
  • Ring’in yeni kralı Huracan Performante - 2
  • Ring’in yeni kralı Huracan Performante - 3
  • Ring’in yeni kralı Huracan Performante - 4
  • Ring’in yeni kralı Huracan Performante - 5
  • Ring’in yeni kralı Huracan Performante - 6
  • Ring’in yeni kralı Huracan Performante - 7

Huracan’ın hafifletilmiş versiyonu olan Performante, Nürburgring’de 6:52.01 elde ederek Porsche 918 spyder’ın rekoruna 5 saniye fark attı!

Lamborghini Huracan’ın hafifletilmiş ve pist kullanımı için odaklanmış Performante modeli her ne kadar Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak olsa da otomobil kırdığı rekorla şimdiden otomobil dünyasına bomba gibi düştü.

Üretim modelleri kategorisinde elde edilen rekor, Lamborghini’nin VW Group bünyesindeki diğer marka olan Porsche’nin 918’in rekorunu da rahatlıkla kırdığı anlamına geliyor. Aslında Lamborghini, Aventador SV ile 918’in rekoruna yaklaşmış ama 2 sn ile geride kalmıştı. O dönem Aventador’un aslında 918’i geçebilecek kadar hızlı olduğu söylenmiş, grup içindeki hiyerarşiden dolayı rekoru kıramadığı söylentileri ortalarda dolanmaya başlamıştı.

918’in 6:57’lik derecesi 2013’te elde edildiğinde modelin en büyük rakipleri olan LaFerrari ve McLaren P1’in bile bu dereceyi geçemediğini düşündüğümüzde Performante’nin elde ettiği rekorun ne kadar önemli ve diğer rekorlardan zorlu olduğunu görebiliriz. Üstelik ilginç bir şekilde otomobil atmosferik 5.2 litrelik V10 motora sahipken hiçbir şekilde hibrit desteği de yer almıyor.

Otomobilde ultra hafif gövde panelleri yer alırken Lamborghini kısa bir süre önce yayınladığı videoda Performante’de kullandığı aktif aerodinamik parçaları tanıtmıştı. Aerodinamica Attiva Lamborghini adı verilen bu yeni teknolojide arka kanat değişken yapısı sayesinde düzlüklerde minimum sürtünmeyle maksimum hızı arttırırken, virajlardaysa daha iyi yere basma gücü elde edilmesini sağlıyor. Aşağıdaki videodan sistemin detaylarını görebilirsiniz. 

Forged karbon fiber parçalarsa İtalyan üretici ile Callaway Golf Company adı şirketin ortak çalışması sonucu geliştirilmiş ve ilk kez Sesto Elemento modelinde yer almıştı. Şimdiyse Huracan Performante’de kendine yer bulacak ve ağırlığın yaklaşık 40 kg hafiflemesinde büyük rol oynayacak.

Performante’nin teknik değerleri henüz netleşmedi ama motorun standart Huracan’dan (610 bg) daha güçlü olacağını ve 3 saniyenin altında bir 0-100 km/s hızlanma verisi elde edeceğini düşünebiliriz. Kulağımız gelen detaylar arasında yeni bir enjeksiyon sistemiyle motordan ekstra 40 bg kadar bir güç elde edildiği yönünde. Kısacası yaklaşık 650 bg’lik bir güç sanıyoruz ki bizleri bekliyor olacak.

Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak otomobili heyecanla bekliyoruz.

Lamborghini Huracan Perfomante fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook