Huracan Performante yüzünü gösterdi

  • Huracan Performante yüzünü gösterdi - 1
  • Huracan Performante yüzünü gösterdi - 2
  • Huracan Performante yüzünü gösterdi - 3
  • Huracan Performante yüzünü gösterdi - 4
  • Huracan Performante yüzünü gösterdi - 5
  • Huracan Performante yüzünü gösterdi - 6

Kamuflajlı halde 'Ring rekorunu kırarak adından söz ettiren Huracan Performante Cenevre’de resmi olarak tanıtıldı.


Geçtiğimiz günlerde Nürburgring’deki üretim modelleri kategorisinde, daha önce Porsche 918’in rekorunu 5 saniye gibi bir farkla geçerek otomobil dünyasına bomba gibi bir giriş yapan Huracan Performante Cenevre’de ilk kez görücüye çıktı.

Gerçi söz konusu rekorun ne kadar geçerli olduğu şimdilik net değil, çünkü videonun bir bölümünde otomobilin hızı durup dururken artıyor. Bu başka bir hikaye olsa da rekorun geçersiz olduğuna dair de bir açıklama gelmedi henüz resmi bir makamdan...

Konumuza geri dönelim. Lamborghini’nin modelleri için farklı versiyonlar ürettiğini zaten Gallardo ve Aventador modellerinden biliyoruz. Performante adı verilen otomobili bir bakıma Gallardo’nun Superleggera’sı gibi düşünebiliriz.

İtalyan üreticinin 5.2 litrelik, atmosferik motorunu kullanan Performante, bu motorun en güçlü haline sahip. Maksimum güç 640 bg olarak verilirken, tork 600 Nm. Bu değer standart Huracan’dan 30 bg daha güçlüyken, Performante’nin boş ağırlığı da coupe modele göre 40 kg daha az. Bu diyet karbon fiber ve alüminyumdan üretilmiş gövde sayesinde elde edilmiş ve ağırlık 1382 kg olarak belirtiliyor.

Performante’de ciddi bir aerodinamik çalışma yapılmış. Lamborghini’nin Aerodinamica Lamborghini Attiva” (ALA) adını verdiği sistem arka kanadın gerektiği zaman yere basma gücü üretmesini sağlarken otomobil düzlükteyken de sürtünmeyi azaltacak şekilde otomatik olarak ayarlanıyor. Sadece bu da değil, arka kısımda difüzör yeniden elden geçirilmişken, ön tampondaki kanatçıklar da yere basma gücü üretiyor. Motor için de yeni hava girişleri tasarlandığı gözende kaçmıyor.

Huracan Performante 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede gerçekleştiriyor. Bu değer yeni tanıtılan Aventador S ile aynıyken, bugüne kadarki en hızlı Huracan modeli olarak da görünüyor. 0-200 km/s ise 8.9 saniyede geride kalırken otomobil 320 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Süspansiyon sistemi ve dört çeker sistemi de artan performansla baş edebilmek adına elden geçirilmişken, yedi ileri çift kavramalı şanzıman da güncellenmiş. 

Lamborghini Huracan Performante fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook