Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu

  • Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu - 1
  • Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu - 2
  • Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu - 3
  • Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu - 4
  • Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu - 5
  • Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu - 6
  • Rolls Royce Phantom 8 Türkiye'de satışa sunuldu - 7

İngiliz otomobil devi Rolls Royce’un amiral gemisi yeni Phantom, Hypnos Hall’de gerçekleşen basın etkinliğiyle tanıtıldı.

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

Sekizinci nesliyle yollara çıkan Phantom ultra lüks özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Her zaman olduğu gibi konfor ön plana alınarak tasarlanan yeni Phantom bu sefer çok daha iddialı. 6 senelik bir gelişim süreci sonunda yollara çıkan modelin en büyük farklılığı ise tamamen aluminyumdan oluşan gövdesi. Daha hafif ve sağlam olan yeni gövde aynı zamanda eskisine oranla yüzde 30 daha dinamik bir sürüş vaad ediyor. Daha sessiz bir sürüş için 6 mm kalınlığında çift katmanlı cam kullanılmaya başlanırken tam 130 kg daha fazla yalıtım malzemesi Rolls Royce’un yalıtım ve rafine sürüş kavramları üzerinde ne kadar durduğunu gösteriyor.

Yeni Phantom’un kalbinde ise tamamen yeni 563 bg güç üretebilen 6.75 lt büyüklüğünde çift turbolu V12 benzinli motor yer alıyor.  Bu motor 2.6 tonluk devi 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.3 saniyede çıkarabiliyor. Yeni motor 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilirken daha konforlu bir sürüş sağlayan uydu desteği şanzıman da kullanılmaya devam edilmiş.    

Müşterilerine neredeyse sınırsız kişiselleştirme seçeneği sunan Rolls Royce yeni Phantom’da bu seçeneklere bir yenisini ekliyor. “The Gallery” olarak adlandırılan yeni kişiselleştirme seçeneği müşterilerin sahip oldukları sanat eserlerini aracın göğsünde bulunan cam bölmede sergilemesine olanak veriyor.

1 milyon 277 bin Euro (5 milyon 950 bin lira)’dan başlayan fiyat etiketiyle satışa çıkan yeni Phantom’un Türkiye ön siparişleri, 2019 yılına kadar şimdiden dolmuş durumda. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook