Rolls Royce SUV hazırlıyor

  • Rolls Royce SUV hazırlıyor - 1
  • Rolls Royce SUV hazırlıyor - 2
  • Rolls Royce SUV hazırlıyor - 3

Son yıllarda giderek artan SUV trendi kendine sürekli yeni müşteriler bulmaya devam ediyor. Porsche’nin yıllar önce Cayenne ile açmış olduğu Premium markaların SUV üretme modası geçtiğimiz birkaç yıl içinde Maserati ve Bentley gibi markaları da kendine dahil etti. Şimdiyse otomobil dünyasının en prestijli markalarından biri sayılan Rolls Royce da SUV üretmeye kararlı gözüküyor.

Cullinan olarak adlandırılacak otomobil markanın ilk SUV’si olacak. BMW Group bünyesinde hayatına devam eden Rolls Royce, ilk SUV’sinde tamamen yeni bir dört çeker sistemi ve 2018’den sonra üretilecek tüm modellerinde kullanacağı tamamen alüminyumdan oluşan yeni bir platform kullanacak. Bu platformun yeni Phantom modelinde de kullanılması söz konusu.

Rolls Royce’un yayınladığı casus fotoğraflarda görünen otomobil markanın karakteri haline gelen son derece geniş ızgarasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca ters açılan kapıların da otomobilde yer alacağından bahsediliyor.

Cullinan’da artık bir Rolls Royce imzası haline gelmiş olan 6.75 litrelik V12 motor kullanılacakken, ileriki dönemlerde hibrit versiyonların da kullanımı söz konusu olacak.

İri SUV öncelikle kış aylarının soğuk havalarından yararlanıp Kutup bölgesinde soğuk hava testine çıkacak, ardından ekstrem sıcak testlerine tabii tutulacak. Aracın 2018’de üretime çıkması planlar dahilinde.

Cullinan piyasaya çıktığında en büyük rakibi kuşkusuz Bentley Bentayga olacak. Bu ikili SUV dünyasının tepe noktasında rekabet edecekler.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook