Rolls-Royce Cullinan’ın lansman tarihi belli oldu

  • Rolls-Royce Cullinan’ın lansman tarihi belli oldu - 1
  • Rolls-Royce Cullinan’ın lansman tarihi belli oldu - 2
  • Rolls-Royce Cullinan’ın lansman tarihi belli oldu - 3

Goodwood’lu “HSV” 10 Mayıs’ta görücüye çıkacak.

Yazı: Şafak Soysal




Talebin giderek artması üzerine alışılmadık markaların bile “SUV” üretimine geçtiği bir dönemdeyiz. Hoş, bazı firmalar bu araçlarına farklı isimler vermeyi tercih ediyor. Örneğin BMW, bu tür araçlarına “Sport Activity Vehicle” anlamına gelen “SAV” adını veriyor. BMW bünyesinde bulunan Rolls-Royce da bu trendi sürdürüyor.

“High-Sided Vehicle” olarak adlandırılan ve gelişimi 3 yıldan uzun süredir devam eden Rolls-Royce Cullinan, 10 Mayıs’ta resmen tanıtılacak.

Tasarımında Phantom’dan izler taşıyacak olan Cullinan, altyapısını da sedan kardeşi ile paylaşacak. Yani Phantom’un geniş ve heybetli ön ızgarası, uzun kaputu ve köşeli sayılabilecek çizgilerinin yanı sıra modelin çift turbolu, 6.75 litrelik V12 motorunu da Cullinan’ın kaputu altında göreceğiz.

Off-road sürüşlerinden ziyade RR ile özdeşleşmiş olan lüks ve konfor odaklı bir yolculuk deneyimi sunmayı hedefleyen Cullinan’ın kabini ise her müşterinin özelliklerine göre tasarlanabilen Phantom sedan gibi sade fakat teknolojik olacaktır.

Modelin fiyatına dair henüz bir açıklama yok. Bunun için önümüzdeki hafta Perşembe gününü -veya biraz daha ileri bir tarihi- beklememiz gerekiyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook