Hyundai Santa Fe’de dördüncü perde

  • Hyundai Santa Fe’de dördüncü perde - 1
  • Hyundai Santa Fe’de dördüncü perde - 2
  • Hyundai Santa Fe’de dördüncü perde - 3
  • Hyundai Santa Fe’de dördüncü perde - 4
  • Hyundai Santa Fe’de dördüncü perde - 5
  • Hyundai Santa Fe’de dördüncü perde - 6

Hyundai, Cenevre’de SUV modeli Sante Fe’nin dördüncü jenerasyonunu tanıttı. 

Sizlerle daha önce teaser görüntüsünü paylaştığımız Santa Fe’nin yeni gövdesi Cenevre Fuarı’nda tanıtıldı. Güney Koreli üretici Hyundai’ın global pazardaki en önemli oyuncularından biri olan Santa Fe eskisine göre çok daha şık tasarımıyla öne çıkıyor. Özellikle Amerika pazarında ciddi satış rakamları yakalayan otomobil artık daha geniş kabine sahip ve yeni teknolojileriyle dikkat çekiyor. 

4770 mm uzunluğundaki otomobil eski modele göre 70 mm uzun ve 1890 mm’lik genişliğiyle 10 mm geniş bir yapıda. Otomobilin platformu yenilendiği için aks mesafesinde de artış söz konusu; bu da daha geniş bir yaşam alanı ve bagaj hacmi anlamına geliyor. 

Motor seçenekleri olarak 2.2 litrelik 197 bg’lik dizel aynı şekilde kullanılmaya devam ederken, buna 2.0 litrelik yeni bir dizel (iki farkli güç seçeneği var; 150 ve 182 bg) eşlik ediyor. Ayrıca 2.4 litrelik, benzinli, 185 bg ve 241 Nm tork üreten bir ünite de Santa Fe’de yer alıyor. Tüm motorlarda 8 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor. Dizel motorda 6 ileri manuel şanzıman da alınabiliyor. Ayrıca dizel önden çekişli olarak da alınabiliyor.

Santa Fe gücünü her zamanki gibi dört çeker sistemiyle aktarıyor. HTRAC adı verilen sistem markanın diğer SUV’lerinde kullanılan sistemle aynı değil, daha lüks Genesis modellerinde yer alan sistemin aynısı. Farklı sürüş modlarına göre çekiş gücünü ayarlayan sistem gücün %50’sini arka lastiklere iletebiliyor ve tork dağıtım sistemi içeriyor.

Çok daha Premium bir tasarımla gelen Santa Fe’de geniş ön ızgara dikkat çekiyor. Hyundai, tasarımın kısa süre önce tanıtılan hidrojenli Nexo modelinden esinlenildiğini açıklıyor. Yine önde ince LED farlar, geniş ve kıvrımlı tampon, profilde göze çarpan çamurluk çıkıntıları ve arkada çift egzoz çıkışı ver farları birbirine bağlayan krom detaylar otomobilin gösterişli görünmesini sağlıyor. 

Yeni Santa Fe çarpışma uyarı sistemi, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi güvenlik ekipmanlarıyla gelirken dünyada ilk kez arka koltuklardaki yolcuları, trafiğe karşı uyaran güvenlik sistemi otomobilde sunuluyor. 

Otomobilin satışına Cenevre Fuarı’ndan hemen sonra başlanacak.

Hyundai Santa Fe fotoğraf galerisi için tıklayın.

İkinci nesil Hyundai Santa Fe testi için tıklayın.

Üçüncü nesil Hyundai Santa Fe testi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook