SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco

  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 1
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 2
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 3
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 4
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 5
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 6
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 7
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 8
  • SEAT’dan 7 koltuklu SUV: Tarraco - 9

İspanyol marka ürün gamındaki en büyük model olan Tarraco’yu tanıttı. 

SEAT’ın model gamındaki üçüncü SUV (diğerleri Arona ve Ateca) model olan Tarraco aynı zamanda markanın en büyük modeli olarak geliştirildi. Otomobilin satışına Paris Fuarı’ndaki tanıtımdan sonra başlanacakken araç 5 ya da 7 koltuklu olarak alınabiliyor. Tarraco’nun isminin marka fanları tarafından seçildiğini ve sosyal medyada bu konuyla ilgili bir çalışma yapıldığından bahsetmiştik. 

Giderek büyüyen bir trend haline gelen SUV rüzgârına geç el atan SEAT bugüne kadar ciddi oranda Ateca ile Arona sattı ve model gamında daha da büyük bir SUV’ye yer olduğuna inanıyor. VW Grubu’nun MQB platformu model için altyapı oluştururken bu platformu daha önce Skoda Kodiaq ve VW Tiguan’da da görmüştük. Tüm SEAT modelleri gibi Tarraco’nun da dinamik olarak grup içindeki diğer markalardan daha iddialı olması bekleniyor. Bu konuda otomobilde ciddi çalışmalara yer verilmiş; DCC sistemi (Dynamic Chassis Control) bunların başında geliyor. Bu sistem farklı sürüş modlarının yanında otomatik şasi ayarı da sunuyor. 

Tarraco tasarım olarak Ateca modeliyle benzerlik gösteriyor. Önde geniş ızgara sportif karakteri temsil ederken arka tarafta, boydan boya uzanan LED farlar Audi modellerini andırıyor; model profildense Tiguan’a benziyor. 

SEAT, modelde tanıdık motor seçeneklerine yer vermiş. Dört adet motor seçeneğinden ikisi benzinli, ikisi dizel: 1.5 litrelik, TSI 150 bg’lik giriş versiyonu altı ileri manuel şanzıman ve önden çekişli olarak alınabilirken, 2.0 litrelik güçlü seçenek 190 bg güç, dört çeker ve DSG şanzımanla geliyor. Dizellerin ikisi de 2.0 litre hacmindeyken 150 (önden çekiş veya dört çeker) ve 180 bg’lik (sadece dört çeker) iki versiyonla alınabiliyor. 

Otomobilde bunların dışında, iki yıl içerisinde satışa sunulacak bir plug-in hibrit versiyon da olacak. Hibrit motor 210 bg güç ve 400 Nm tork üretirken sadece elektrikle 50 km menzil sunacak. Aracın emisyon oranı 50 g/km gibi oldukça iddialı bir değer olarak görünüyor. 

Tarraco’nun kabini son derece kaliteli görüntüsüyle dikkat çekiyor. VW Grubu modellerinde görmeye alıştığımız 10.25 inçlik Digital Cockpit aynı şekilde kullanılırken infotaintment ekranı 8 inç genişliğinde. Bu ekran dokunmadan kumanda (Gesture Control) edilebilir bir yapıdayken, Tarraco bu teknolojinin kullanıldığı ilk SEAT modeli oluyor. Modelde geniş güvenlik sistemlerine yer verilmiş: Şerit takip asistanı, trafik sıkışıklığı asistanı, kör nokta uyarı sistemi ve takla önleyici bunlardan bazıları. 

4735 mm uzunluğundaki otomobil 1658 mm yüksekliğe ve 2800 mm’lik aks mesafesine sahip. Geniş boyutlar geniş bagaj hacmi de anlamına geliyor: Üçüncü sıra koltuklar yatırılmışken 760 litrelik bagaj, tüm koltuklar yatırılmışken 2000 litreye kadar genişleyebiliyor. 

Tarraco’nun yeni yılda Türkiye'de 1.5 litrelik TSI motorla satılması bekleniyor. Satışlar yılın ikinci yarısından itibaren başlayacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook