SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor

  • SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor - 1
  • SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor - 2
  • SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor - 3
  • SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor - 4
  • SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor - 5
  • SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor - 6
  • SEAT’ın SUV atılımı Arona’yla devam ediyor - 7

Genişleyen segmente İspanyol üretici de dâhil oldu.

Güney Koreli üreticiler Hyundai ve Kia’nın Kona ve Stonic modellerinin ardından SEAT, B-SUV modeli Arona ile giderek kalabalıklaşan kategoriye adım atmış oldu.

Volkswagen Grubu’nun yeni nesil Ibiza ve VW Polo’ya ev sahipliği yapan MQB platformunun en küçük versiyonu A0’dan çıkan Arona, büyük kardeşi Ateca ve temel aldığı Ibiza’ya tasarım anlamında çok benziyor.

Arona’nın ölçülerde Ibiza’dan 79 mm daha uzun, 99 mm daha geniş olduğu öne çıkarken hatchback modelde ön ve arka sekmelerin oldukça kısaltılmasıyla 355 litreye çıkarılan bagaj kapasitesi, Arona’da 400 litreye yükseltilmiş.

Renault Captur’un yanı sıra görece yeni modeller Kona ve Stonic’de de sunulan geniş kişiselleştirme seçenekleri, Arona’da 68 farklı renk kombinasyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Arona, motor yelpazesini de Ibiza’dan alacak. Tamamı turbo destekli ünitelerin benzinli olanları 1.0 ve 1.5 litre hacimle sunuluyor. Üç silindire sahip küçük ünite 95 ve 115 bg güç üretirken ACT adlı silindir kapama teknolojisine sahip motor 150 bg üretebiliyor. Dizellerde ise 1.6 litrelik ünitenin 95 ve 115 bg’lik versiyonları alınabiliyor.

SEAT’ın Ibiza’da sunduğu CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) yakıtlı 1.0 TGI ünite ise 90 bg’le 2018 yılında yelpazeye katılacak.

Donanım sınıfları diğer SEAT modellerinden tanıdık: Reference, Style, FR ve Xcellence. Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğuna sahip bilgi eğlence sistemi, bağlanabilirliğin önemli olduğu bu dönemde güzel bir artı ve tüm paketlerde standart.

Canlı olarak Eylül ayının sonunda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan Arona, Volkswagen’in tanıtacağı Polo temelli SUV’nin aşağı yukarı nasıl olacağını kestirmemizde bize yardımcı oluyor. Wolfsburg’lu model 2018’in yılında piyasaya sürülecek iken Arona, önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa sunulacak.

Seat Arona fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook