Tesla Cybertruck başka dünyadan gelmiş gibi görünüyor

  • Tesla Cybertruck başka dünyadan gelmiş gibi görünüyor - 1
  • Tesla Cybertruck başka dünyadan gelmiş gibi görünüyor - 2
  • Tesla Cybertruck başka dünyadan gelmiş gibi görünüyor - 3
  • Tesla Cybertruck başka dünyadan gelmiş gibi görünüyor - 4
  • Tesla Cybertruck başka dünyadan gelmiş gibi görünüyor - 5
  • Tesla Cybertruck başka dünyadan gelmiş gibi görünüyor - 6

Tamamen elektrikli ve paslanmaz çelikten üretilmiş Tesla Cybertruck 800 km menzil sunuyor.

Tesla’nın pick-up modeli Cybertruck bugüne kadar üretilen hiçbir araca benzemiyor. Gerçekten uzaydan gelmiş gibi duran araç Tesla’nın Los Angeles’taki tasarım stüdyosunda şekillenmiş. ABD pazarında pick-up sınıfındaki araçların ciddi satış rakamlarına ulaştığını düşündüğünüzde Cybertruck’ın yüksek satış rakamlarına ulaşma potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.

Oldukça büyük bir araç olan Cybertruck’un uzunluğu 5885 mm. Bu uzunluğunda 1981 mm’si arkadaki yükleme alanına ayrılmış durumdayken buraya 1587 kg yük yükleyebiliyorsunuz. Aracın genişliği 2027, yüksekliğiyse 1905 mm. Bu boyutlar aracı pick-up sınıfındaki rakipleri kadar iyi yaparken çekme kapasitesi 6350 kg olarak veriliyor.

Paslanmaz çelikten üretilen gövde, Tesla’nın Exoskeleton olarak adlandırdığı şekilde tasarlanmış ve zırhlı camlarla donatılmış. Aracın ağırlığı konusunda bir açıklama yapılmamış olsa da pek de hafif olacağını düşünmüyoruz.

Cybertruck iç mekan konusunda da oldukça farklı bir yapıda. Minimalist şekilde tasarlanan kabinde 17 inç genişliğindeki orta ekran tüm fonksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Altı kişilik oturma kapasitesi üç kişilik iki koltuk sırasıyla elde edilmiş. Direksiyon geleneksel yuvarlak yapısından uzak bir yapıdayken bu uygulamayı daha önce Roadster modelinde de görmüştük.

Araçta üç motor seçeneği yer alıyor. Standart tek motorlu versiyon arkadan çekişli olarak gelirken 6.5 saniyeden daha kısa sürede 100 km/s hıza çıkabiliyor ve 400 km’den uzun menzile sahip. Bu versiyon 3400 kg çekebilme kapasitesiyle geliyor. Çift motorlu versiyon dört çeker sistemi sayesinde 4535 kg çekme kapasitesi ve 500 km’lik menzille gelirken 0-100 km/s hızlanma 4.5 saniyeden kısa sürüyor, maksimum hızsa 200 km/s.

En üst modeldeyse üç motor yerleşimi ve dört çeker sistemi sunuluyor. 2.9 saniyede 100 km/s hıza çıkan bu versiyon aynı zamanda 6350 kg çekme kapasitesi ve 800 km'lik menziliyle dikkat çekiyor.

Cybertruck’ın tüm versiyonlarında havalı süspansiyon sistemi standart olarak sunuluyor. Bu sayede aracın arka kısmı alçaltılıyor ve rampa olarak kullanılabiliyor.

Aracın arkadan çekişli versiyonu 2021 yılında üretilmeye başlanacak. Diğer modellerse 2022’de piyasada olacakken aracın başlangıç fiyatının 40.000 dolardan başlaması planlanıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook