Toyota Highlander Avrupa’da satılmaya başlanıyor

  • Toyota Highlander Avrupa’da satılmaya başlanıyor - 1
  • Toyota Highlander Avrupa’da satılmaya başlanıyor - 2
  • Toyota Highlander Avrupa’da satılmaya başlanıyor - 3
  • Toyota Highlander Avrupa’da satılmaya başlanıyor - 4
  • Toyota Highlander Avrupa’da satılmaya başlanıyor - 5
  • Toyota Highlander Avrupa’da satılmaya başlanıyor - 6

7 koltuklu büyük SUV hibrit motorla geliyor.

Toyota’nın model gamındaki en büyük SUV modeli Highlander 2021’de Avrupa pazarında satılmaya başlanacak. Bugüne kadar önde ABD olmak üzere farklı pazarlarda kendini gösteren Highlander hibrit motoruyla Avrupa’lı müşterilerle buluşacak.

Toyota böylece geçen hafta tanıtılan B-SUV Yaris Cross modelinden sonra Avrupa pazarındaki SUV modeli sayısını beşe çıkartacak. Markanın GA-K platformunda üretilen otomobilde hemen hemen tüm Toyota modellerinde yer alan kendi kendine şarj eden hibrit motor ve dört çeker sistemi yer alıyor.

4950 mm uzunluğunda, 1930 mm genişliğinde ve 1730 mm yüksekliğindeki Highlander 7 koltuklu yapısıyla kalabalık aileler için ideal bir otomobil. Kabinde ikin sıra koltuklar 180 mm ileri-geri hareket edebiliyor ve üçüncü sırada oturanlar için ideal hacim sunabiliyor. Üçüncü sıra koltuklar yatıkken sunulan 658 litrelik bagaj hacmi orta sıra da yatırıldığında 1909 litreye kadar çıkabiliyor. Arkadaki yolcular için tabanda ekstra eşya koyma alanları sayesinde kullanışlılık artıyor.

Kabinde siyah veya gri renk temaları seçilebilirken 12.3 inç genişliğindeki dokunmatik ekranda Apple CarPlay ve Android Auto sistemleri kullanılabiliyor. Ayrıca kablosuz cep telefonu şarjı, koltuk havalandırma ve arka koltukların kafalıklarını yok ederek kesintisiz bir görüntü sunan özel bir iç ayna teknolojisi gibi ekipmanlar da yer alıyor.

Otomobilin dördüncü nesil hibrit motorunda 2.5 litrelik Atkinson döngüsüyle çalışan benzinli motora önde ve arkada birer elektrik motoru eşlik ediyor. Arkadaki elektrik motoru aracın dört çeker sistemini devreye sokuyor, benzinli motorsa ön lastiklere güç iletiyor.

Toplam 244 bg güç, 6.6 lt/100 km ortalama tüketim ve 146 gr/km emisyon değeriyle birlikte geliyor. Aracın Nickel-Metal teknolojisindeki bataryaları ikinci sıra koltukların altında, tabanda yer alıyor.

Sürücü Eco, Normal, Sport ve Trail sürüş modları arasında seçim yapabilirken ayrı bir EV modu sayesinde sadece elektrik moduyla sürüş gerçekleştirilebiliyor. 2 tonluk çekme kapasitesi sunan otomobilin detayları teknik özellikleri henüz paylaşılmadı.

Higlander’ın 2021’in ilk ayların Avrupa pazarında belirli ülkelerde satışa sunulması planlanıyor. Aracın detayları belli olduğunda sizlere ileteceğiz, bizi takipte kalın.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook