Volkswagen ID. R Ring’deki ilk denemelerine başladı

Volkswagen ID. R Ring’deki ilk denemelerine başladı - 0

ID. R, Romain Dumas pilotajında piste indi. 



680 bg gücündeki ID. R geçen yıl Pikes Peak’te Sebastien Loeb’ün rekorunu kırmış ve bunun devamının geleceği marka tarafından açıklanmıştı. Hatta VW bir adım daha ileri gitti ve Nürburgring’de de rekor deneyeceklerini açıkladı. 

Almanya’nın ünlü pisti Nürburgring’de tüm zamanların rekoru yine geçen yıl Porsche’nin 919 Evo otomobiliyle kırılmış; 919 Evo 5:19.55 yapmıştı. Ring’in elektrikli modeller için rekor derecesiyse 6:45.90 ile Çinli elektrikli otomobil üreciticisi NIO’nun EP9 modeliyle 2017’de elde edildi. 

ID R muhtemelen elektrikli otomobiller için olan rekoru deneyecek çünkü 919’un 1200 bg’den fazla gücü ID R için biraz fazla gibi görünüyor. VW her ne kadar otomobili Ring için geliştirilmiş olsa da motorda değişim görünmüyor. Bu arada yapılan değişiklikler oldukça tümsekli olan Nürburgring zemini için aracın süspansiyon ve amortisör sisteminde yapıldı. Ayrıca gövde yüksekliği de arttırıldı, piste uyumlu hale getirildi ve arka kanat Pikes Peak’teki versiyona göre çok daha aşağıda konumlandırıldı. Bu kısımda Formula 1’deki gibi DRS sistemi de uygulandı, böylece ID R’ın uzun düzlükte daha iyi bir maksimum hıza çıkması amaçlandı. 

Romain Dumas otomobilin direksiyonuna Nürburgring’de ilk kez geçtikten sonra şunları söyledi: “ID R’ı en çok sevdiğim pistte kullanmak mükemmeldi. Bu otomobilde, alışık olduğumuz GT otomobillerine göre çok daha hızlı virajları dönebiliyorum ve aracın içinde kendimi çok rahat hissediyorum; ki bu çok çok önemli. Burası normal yarış pistlerine göre çok daha tümsekli bir zemine sahip olduğu için otomobilin amortisörlerine buna göre ayarladık.” 

İlk test sonrası elde edilen datalar sayesinde mühendisler otomobilin üzerinde çalışmaya devam ediyor. ID R’ın rekor denemesinin yaz aylarında gerçekleşeceği açıklanıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook