Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu

  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 1
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 2
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 3
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 4
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 5
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 6
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 7
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 8
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 9
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 10
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 11
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 12
  • Toyota yeni Camry ve RAV4 Hibrit modellerini satışa sundu - 13

Toyota Türkiye böylece hibrit model sayısını yediye yükseltti.

Intercity Istanbul Park pistinde gerçekleşen lansmanla iki yeni model daha Toyota’nın hibrit model gamına eklenmiş oldu. Geçtiğimiz yıl New York Fuarı’nda dünya lansmanı yapılan yeni RAV4 hibrit motor seçeneğiyle ülkemizde satışa sunulurken, E segmentinde yer alan Camry’de aynı şekilde hibrit üniteyle bir kez daha Türkiye pazarına açıldı.

Böylelikle hibrit model sayısını 7’ye yükselten Toyota Türkiye her segmentte bir hibrit model satan tek marka olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 12.088 adetlik hibrit satışıyla bir rekora imza atan Toyota Türkiye’nin gelecek planlarının odak noktasını hibrit teknolojisi oluşturuyor. Firma yılın başında Corolla Hybrid “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü alarak bu konuda ne kadar iddialı olduklarını kanıtlamıştı.

Her iki model de dün itibarıyla satışa sunulurken Camry 479.000 TL, RAV4 ise 336.000 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı bekliyor.

RAV4 Hybrid

RAV4 bu yıl 25’ünci üretiliş yılını kutlarken bunu yeni jenerasyonuyla daha da değerli hale getiriyor. 2.5 litrelik Hybrid Dynamic Force adı verilen üniteyle güçlendirilen otomobil 222 bg güç üretirken 8.1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Model 4.5 lt/100 km ortalama tüketim ve 103 gr/km emisyon değeriyle ne kadar çevreci olduğunu da gösteriyor.

Toyota yeni RAV4’te hibrit sistemini daha kompakt bir hale getirirken bataryalar eski modele göre %11 hafifletildi ve şanzımandaki güç kaybı yüzde 25 daha az olacak şekilde geliştirildi. Otomobilin dört çeker sistemi de eskisine oranla daha hafif, kompakt ve daha konforlu hale gelecek şekilde güncellenirken aynı zamanda yakıt ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Toyota’nın global TNGA platformu üzerine şekillenen ilk SUV model olan RAV4 2017 ve 2018’de dünyanın en çok satan SUV modeli olma başarısını göstermişti.

Yeni RAV4 Hybrid modelinin tam fiyat listesi şu şekilde:

2.5 Hybrid 4x4 Flame e-CVT: 336.000 TL

2.5 Hybrid 4x4 Passion e-CVT: 385.000 TL

2.5 Hybrid 4x4 Passion X-Pack e-CVT: 405.300 TL

Camry Hybrid

Camry yeniden aramızda! Evet, yıllar önce Toyota, Camry modelini Türkiye’de satışa çıkarmıştı ama aradan geçen yıllar Türk kullanıcısıyla Camry’nin ilişkisi için pek de verimli olmadı. Şimdiyse yeni jenerasyonuyla birlikte bu efsanevi model yeniden Türkiye’de satılmaya başlandı.

Markanın E segmentindeki sedan modeli 1982’den bugüne kadar toplam 19 milyon adetin üzerindeki satış rakamıyla ne kadar önemli bir model olduğunu kanıtladı. Günümüzde Camry hâlâ sınıfının en çok satan modeli olma başarısıyla yoluna devam ediyor.

Yeni Camry Hybrid 2.5 litrelik 218 bg güç üreten hibrit üniteyle geliyor. 4.3 lt/100 km ortalama tüketim ve 98 gr/100 km emisyon oranı ünitenin ne kadar verimli olduğunu gösteriyor.

Yeni RAV4 gibi Camry de markanın global TNGA platformu üzerine geliştirilmiş bir model. Eski modele göre daha alçak tavanı ve kaputu sayesinde daha sportif bir görüntü sunuyor ve daha düşük ağırlık merkeziyle bunun sadece tasarımda değil sürüşte de aynı şekilde olduğunu kanıtlıyor.

Son derece lüks ve kaliteli kabiniyle Camry hibrit makam otomobili isteyenler için ideal bir seçenek olarak görünüyor. Kabinde bej ve siyah renki deri koltuklar kablsozu şarj, 500 litrelik bagaj, üst düzey kaliteli ahşap kaplamalar gibi detaylar hem kullanışlılık hem de prestij sunuyor.

Yeni Camry Hybrid sadece Passion donanımıyla satılırken modelin fiyat listesi şu şekilde:

2.5 Hybrid Passion e-CVT: 479.000 TL

Toyota RAV4 test sürüşü için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook