VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti!

  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 1
  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 2
  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 3
  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 4
  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 5
  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 6
  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 7
  • VW ID.R elektrikli Nürburgring rekorunu darmadağın etti! - 8

Volkswagen’in elektrikli otomobili ID.R Nürburgring’in elektrikli araçlara ait olan tur derecesi rekorunu 40 sn’den büyük bir farkla kırdı!

Bugüne kadar Nürburgring’in elektrikli araçlara ait olan tur rekoru 2017’de dört motorlu Nio EP9 tarafından kırılmış ve araç 6:45.90 ile bu rekoru elde etmişti. 

VW’nin elektrikli aracı ID.R daha önce bildiğiniz gibi Pikes Peak rekorunu Peugeot 208 T16 ve Sebastien Loeb’ün elinden almıştı. Sonrasında Alman üreticinin ID.R ile Ring rekoruyla ilgilendiğini zaten biliyorduk, ki daha önce de sizlerle bu haberi paylaşmıştık. ID.R, sonunda bu rekoru da kırarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Rekor turunda ID.R’ın direksiyonunda Romain Dumas vardı ve Fransız pilotun elde ettiği 6:05’lik derece sadece elektrikliler rekorunu değil, 36 yıl önce Stefan Bellof tarafından Porsche 956 ile atılan, bir zamanların gelmiş geçmiş en hızlı turundan da 6 sn hızlıydı. 956 ile Bellof, uzun pistte 6:11 elde etmişti. Ancak hatırlarsanız geçen yıl Porsche kendi rekorunu peşine düşmüş ve 919 Evo ile Bellof’un rekorunu 5:19 ile alt üst etmişti. 

ID.R bu rekor için ciddi şekilde elden geçirildi. Pikes Peak’te aracın ayarları daha yüksek yere basma gücü ve düşük maksimum hız için ayarlanırken Nürburgring ayarında daha yüksek hız ve orta ile yüksek arasında bir yere basma gücü tercih edildi. Bunun için F1 otomobillerinden esinlenen yeni bir arka kanat, yeni ön splitter ve yere basma gücünü %20 oranında azaltan DRS sistemi kullanıldı.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook