Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı

  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 1
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 2
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 3
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 4
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 5
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 6
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 7
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 8
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 9
  • Hyundai, Venue ile SUV ailesini tamamladı - 10

Amerika pazarı için geliştirilen Venue, 4 metrenin altındaki uzunluğuyla küçük sınıfta yer alıyor. 

Hyundai’ın SUV yatırımları devam ediyor. Yeni Santa Fe, Kona ve makyajlı Tucson’dan sonra Venue markanın en küçük SUV’si olarak tasarlandı. Sadece Amerika pazarında satılması planlanan otomobil New York Fuarı’nda tanıtıldı.

Hyundai Motor Group baş tasarımcısı SangYup Lee Venue için şunları söylüyor: “Hyundai SUV ailesini satranç taşlarına benzetebilirsiniz. Palisade Şah olarak nitelendirilebilirken bugüne kadar piyonlarda sıkıntımız vardı. Şimdi Venue ile bunun önüne geçeceğiz. Otomobil küçük olsa da farklı ve cesur bir tasarıma sahip olmasıyla diğer modellerden ayrılıyor.” 

Venue gerçekten de tasarım olarak farklı görünen bir model. Yeni Santa Fe ve Kona’da gördüğümüz ayrık far tasarımını devam ettiren model markanın imzası haline gelen yüz tasarımına sahip. Nexo modelini andıran çizgiler, LED farlar, küp şeklindeki far grubu, 17 inç jantlar ve çift renkli gövde sayesinde Venue dikkat çeken bir yapıda. Model bir SUV olduğu için kullanışlılık özellikleriyle öne çıkıyor. Bagajın iki kademeli olması, arka koltukların 60/40 oranında yatırılması pratikliği arttıran özekkikleri olarak görünüyor. Bunun dışında iki adet USB bağlantısı, 3.5 inç genişliğinde gösterge paneli ve tüm modellerde yer alan geri görüş kamerası gibi detaylar da dikkat çekici. 

Venue’de 1.6 litrelik Smartstream motor ailesi yer alıyor. Hyundai fuarda teknik detaylarını vermedi ama motorda yapılan değişimlerden söz edildi. Buna göre Venue’deki motorda yanma odası ve supap şekilleri elden geçirildi, termal verimliliğin arttırılması için çalışmalar yapıldı, soğutma sistemi değiştirildi ve daha iyi yakıt ekonomisi için EGR sisteminde değişimlere yer verildi. Modelde şanzıman olaraksa Hyundai tarafından geliştirilen CVT şanzıman (IVT adını taşıyor) kullanılıyor. 

Tüm modeller gibi Venue’de de Hyundai’ın gelişmiş sürüş destek sistemlerine yer veriliyor. Kör nokta uyarısı, önden çarpışma engelleme asistanı, şerit takip sistemi, sürücü dikkat uyarısı gibi özellikler bunlardan bazıları. 

Otomobilin kabini de teknolojik özellikleriyle göz kamaştırıyor. 8 inç genişliğindeki Infotaintment ekranı Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunarken kablosuz cep telefonu şarjı, Amazon Alexa ve Google Asistant ile uyumlu Hyundai Blue Link altyapısı teknoloji severler için alınabililiyor. Telefonla uyumlu bu aplikasyonda ayrıca uzaktan erişim sistemiyle otomobilin klima fonksiyonlarını ve ısıtmalı aynaları devreye alabiliyor, aracınızın motorunu çalıştırabiliyorsunuz.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook