Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı

  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 1
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 2
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 3
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 4
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 5
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 6
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 7
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 8
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 9
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 10
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 11
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 12
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 13
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 14
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 15
  • Yeni Audi A3 Sedan hafif hibrit motorla tanıtıldı - 16

Coupe-vari tasarımla daha şık bir A3 Sedan bizleri bekliyor.

Audi’nin en küçük sedan modeli olan A3 Sedan tanıtıldı. Marka kısa bir süre önce yenilenen A3 hatchback modelini göstermişti, hemen ardından sedan da görücüye çıktı. Ülkemizde de fazlasıyla sevilen otomobil Mercedes A Sınıfı Sedan ve BMW 2 Serisi Gran Coupe gibi modellerle rekabete girecek.

Yeni A3 Sedan eskisine göre daha coupe-vari bir tasarıma sahip. Otomobil yerini aldığı modele göre daha geniş (1820 mm, +20 mm), uzun (4500 mm) ve yüksek (1430 mm, +10 mm) bir yapıdayken bagaj hacmi 425 litre olarak aynı olarak devam ediyor. Aks mesafesi de değişmeyen değerler arasında yer alıyor.

Yeni A3’te önde altıgen tasarımlı LED farlar öne çıkıyor. Artık klasik hale gelen Audi’nin Singleframe ızgarası LED farlarla desteklenmiş ve daha agresif görünen bir tasarım ortaya çıkmış. En üst paketlerde farlar ilk kez Matrix LED teknolojisiyle geliyor, bu donanım alındığında gündüz LED’leri de 15 LED’in birleşiminden oluşan yeni bir tasarıma sahip oluyor.

Otomobil profilden bakıldığında B sütunundan itibaren alçalan bir çizgiye sahip. Bu da eski modele göre daha coupe gibi bir tasarıma gidildiğini gösteriyor. Yeni A3 Sedan bu sayede daha sportif ve prestijli olmayı hedefliyor.

İç mekan da hatchback modelle aynı şekilde tasarlanmış. 10.25 inçlik dijital göstergeler 10.1 inç genişliğindeki dokunmatik ekranla birlikte kullanılıyor. Audi Virtual Cockpit alındığındaysa direksiyonun arkasındaki göstergelerin genişliği 12.3 inçe yükseliyor ve tamamen kişiselleştirilebilir hale geliyor.

Oldukça kaliteli olduğu gözlemlenen kabinde vites topuzu olabildiğince küçük tasarlanmış. Kabinde Audi’nin tüm yeni teknolojileri kullanılıyor. Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerinin yanında Amazon Alexa ses kontrol asistanı da sunuluyor. Bunların yanında 6 kullanıcı profili tanımlayabildiğiniz altyapı, wi-fi hotspot özelliği gibi eklemeler üçüncü nesil MMI Navigation Plus sisteminin getirileri.

Yeni A3 sedanda ilk aşamada üç motor seçeneğine yer veriliyor: 2 adet 1.5 TSI benzinli ve bir adet 2.0 litrelik dizel.

Giriş seviyesi olarak 1.5 litrelik benzinli motor 150 bg’lik versiyonunu görüyoruz. 35 TFSI olarak adlandırılan bu motor 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı şanzımanla geliyor. Bu motorda ortalama tüketim değeri 4.7 lt/100 km, emisyon değeriyse 107 gr/km (S-Tronic ile) olarak görünüyor.

İkinci benzinli seçenek aynı motorun 48 Voltluk hafif hibrit teknoloji içeren versiyonu. Otomobil yavaşlarken ortaya çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine çeviren sisteme sahip olan hafif hibrit, elektrik motoru sayesinde ekstra 50 Nm tork üretiyor. Motor diğer benzinliyle aynı güçte olsa da 128 gr/km emisyon ve 0.4 lt/100km daha az yakıt tüketim değeriyle öne çıkıyor. Sistem 40 saniye boyunca içten yanmalı motoru kapatarak yol alınabilmesini sağlıyor. Bu motorda da manuel veya çift kavramalı şanzıman alınabiliyor.

Dizel motor 35 TDI kısaltmasına sahip ve 150 bg güç üretiyor. 7 ileri S Tronic şanzımanla bu motor seçeneği 3.6 lt/100 km ortalama tüketim ve 96 gr/100 km’lik emisyon değerine sahip. Audi yakın zamanda bu motorun 116 bg’lik bir versiyonun da (30 TDI) model gamına ekleneceğini açıklarken benzinlilerde 1.0 litrelik TFSI (30 TFSI adıyla gelecek) seçeneği olacak. Ardından 2 adet plug-in hibrit seçenekle motor gamı tamamlanacak.

Yeni Audi A3 Sedan'ın yıl içerisinde ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.

2016 Audi A3 Sedan 1.4 TFSI testimizi okumak için tıklayın.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook