Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi

  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 1
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 2
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 3
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 4
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 5
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 6
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 7
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 8
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 9
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 10
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 11
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 12
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 13
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 14
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 15
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 16
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 17
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 18
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 19
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 20
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 21
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 22
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 23
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 24
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 25
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 26
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 27
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 28
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 29
  • Yeni VW Golf hibrit motorlar ve yeni teknolojilerle geldi - 30

Golf 8 dün akşamki lansmanla tanıtıldı. Otomobil hiç olmadığı kadar yenilikçiyken yeni motor seçenekleri ve teknolojik özellikler dikkat çekici. 

Bir otomobil düşünün ki 45 yıldır üretiliyor ve bu süre zarfında tam 35 milyon adet satış rakamını geçmiş. Kendi sınıfında bitmek bilmeyen bir şekilde liderliğe oynuyor ve her nesilde farklı bir konuda öne çıkıyor. Evet, VW Golf’ten bahsediyoruz elbet. Bugüne kadarki yedi neslinde her zaman sınıfının en iyisi olan, sınıf standartlarını belirleyen Golf’ten. 

Dün akşam Almanya’da düzenlenen organizasyonla tanıtılan yeni Golf bugüne kadarki en yenilikçi ve modern Golf modeli olarak tanımlanıyor. Otomobilde yeni bağlantı teknolojileri, hibrit motorlar, güvenlik teknolojileri öne çıkan unsurlar. 

Motor seçenekleri 

Hemen motor seçeneklerine bir göz atalım: Benzinli motorlarda 1.0 litre, 3 silindirli 90 ve 110 bg’lik ünitelerin yanında 1.5 litre, 4 silindirli TFSI motorun 130 ve 150 bg’lik versiyonlarını görüyoruz. Benzinli motorlar şimdilik sadece manuel şanzımanla alınabiliyor. 

Dizel cephesinde 2.0 litrelik motorun 115 ve 150 bg’lik versiyonlarını görürken şimdilik 1.6 litre hacminde bir dizel sunulmuyor. Ancak yakın zamanda bu değişebilir. 

Hibrit motorlar Golf için yeni ve iki farklı hibrit sistemi dikkat çekiyor. Plug-in hibrit Golf GTE olarak adlandırılıyor ve aslında yedinci nesilde de aynı isimle satılıyordu. Bu model 13 kW kapasiteli lityum iyon bataryası sayesinde 50 km’lik menzil sunuyor. Batarya aynı boyuttayken, yoğunluğu arttırılıp eskisine göre yüzde 50 daha fazla kapasite sunuyor. GTE daha güçlü elektrik motoru ve 1.4 litrelik TSI benzinli motoru sayesinde 245 bg güç üretiyor ve şimdilik en güçlü Golf modeli olarak dikkat çekiyor. Plug-in hibritin bir de daha güçsüz, 204 bg’lik versiyonu da yer alıyor ama bu model tüm pazarlarda satılmayacak, belli pazarlarda yer alacak. 

Hafif hibrit teknolojisi ilk kez Golf’te kullanılmaya başlanıyor. e-TSI olarak adlandırılan bu sistem 48V altyapısı ve kayışla güç alan, direkt olarak şanzımana bağlı bir marş motoru içeriyor. 110, 130 ve 150 bg’lik versiyonlara sahip olan e-TSI sistemi VW’nin açıklamalarına göre yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlıyor. 

Tasarım & Altyapı

Mk8 Golf’te VW’nin modüler MQB platformu kullanılıyor. Otomobilin 4284 mm’lik (+26 mm) uzunluğu, 1789 mm’lik genişliği (-10 mm) ve 1456 mm’lik (-36 mm) yüksekliği eski modelden çok da farklı değil. Aks aralığı ise 2636 mm ile 20 mm daha geniş. Bu yapı sekizinci nesil Golf’ün daha sportif ve keskin görünmesini sağlıyor. 

Bu platformda üretilen diğer VW modelleri gibi Golf’te de önden MacPherson arkada çok noktadan bağlantılı süspansiyon sistemi yer alıyor. Yeni Golf’te ayrıca adaptif süspansiyon ve daha tepkili bir direksiyon sistemine de yer verilmiş. 

Tasarım olarak Golf’ün hiçbir zaman çok farklı göründüğünü söyleyemeyiz ve yeni modelde de bu aynı şekilde devam ediyor. Önde daha ince tasarlanan farlar ve ızgarada devam eden LED’ler sayesinde eski modellere göre farklı bir görüntü yakalanmışken, Arteon’dakine benzer hareketli motor kaputu ön kısımdaki en güzel detaylardan biri. LED farlar hem önde hem arkada standart olarak yer alırken artık bir Golf klasiği haline gelen C sütunu yeni modelde biraz daha göze çarpacak şekilde tasarlanmış. 

Arka kısımda sade hatlar dikkat çekiyor. Egzozlar tampon içerisindeki krom çıtanın içerisine entegre edilmişken, daha iri bir logo ve büyük bir Golf yazısı öne çıkıyor. 

Kabin  

Dış tasarım belki çok farklı değil ama kabin tamamen yeni ve sıfırdan tasarlanmış. Yeni Golf’ün en büyük özelliklerinden biri artık tamamen dijital çağa ayak uydurmuş olması ve bunu kabine ilk göz attığınız anda anlayabiliyorsunuz. Orta konsolda 10 inçlik Infotaint ekranı standart olarak gelirken gösterge paneli 10.25 inç genişliğinde geliyor. Bu ekran mevcut modeldeki Digital Cockpit’in bir gelişmişi olarak düşünülebilirken tamamen kişiselleştirilebilir olmasıyla öne çıkıyor. Bunların yanında dikkatli incelediğinizde Golf’ün kabininde neredeyse hiç düğme göremeyeceksiniz. Bunun nedeni VW’nin fiziksel butonlardan kurtulmak istemesi ve neredeyse tüm kontrolleri ekranların içerisine entegre etmesi. 

Direksiyonun sol kısmındaki far kontrol grubu bile dokunmatik butonlara geçerken cam tavanı açmak için bile sadece parmağınızı arkaya doğru sürüklediğiniz bir alan yer alıyor ve klima kontrolleri de aynı şekilde ayarlanıyor. Ambiyans aydınlatması ve head-up display gibi detaylarsa Golf için bir ilk olarak görünüyor. 

Sesli kontrol, dokunmatik ekran ve dokunmadan kullanılabilme gibi dijital çağın tüm faydalarından yararlanan Golf ilk kez eSIM altyapısıyla geliyor. Bu sistem tüm güncellemeri online olarak yaparken müzik çalma, canlı trafik durumu gibi bilgileri de buradan alıyor. Ayrıca Amazon Alexa uygulaması otomobilde kullanılabiliyor. 

Teknoloji

VW, yeni Golf’ün teknoloji anlamında eşsiz olması için çok uğraştı ve otomobil bu konuda kesinlikle sınıfının standartlarını belirliyor. Travel Assist adı verilen sürüş destek sistemi adaptif hız sabitleme ile şerit takip sistemini kombine ediyor ve 210 km/s hıza kadar ‘destekli bir sürüş’ sunabiliyor. Destekli sürüşten kasıt aslında sürücünün müdahale etmesine gerek kalmaması ama güvenlik kaygısı nedeniyle yine de ellerin direksiyon üzerinde durması anlamına geliyor.  

Bunun dışında artık bir Avrupa Birliği standartı haline gelen Car2X teknoloji ilk kez yeni Golf’te sunulmaya başlandı. Bu sistem yakın zamanda diğer üreticilerde de kullanılmaya başlandığında sistemin yer aldığı tüm otomobiller birbiriyle iletişime geçebilecek. Böylece yerel trafik bilgileri, yol şartları ve durumu, park yeri gibi bilgiler paylaşılarak daha verimli sürüş imkanı sağlanacak. Sistem ön tarafta yavaşlayan birçok otomobil olduğunu fark ettiğinde bunun olası bir kaza tehlikesi olduğunu sürücüye göstererek güvenlik sağlıyor. Ayrıca acil durum araçlarının konumlarını gösteriyor. 

Sekizinci nesil Golf hiç olmadığı kadar dijital ve yenilikçi. Kompakt sınıf hatchback’ler artık farklı bir standartta değerlendirilecek gibi görünüyor...

2018 VW Golf TDI testimizi okumak için tıklayın.

2016 VW Golf GTi testimizi okumak için tıklayın.

2015 VW Golf TSI testimizi okumak için tıklayın.

2013 VW Golf TDI testimizi okumak için tıklayın.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook