BMW i8 Roadster’ın ilk resmi görüntüleri yayınlandı

  • BMW i8 Roadster’ın ilk resmi görüntüleri yayınlandı - 1
  • BMW i8 Roadster’ın ilk resmi görüntüleri yayınlandı - 2
  • BMW i8 Roadster’ın ilk resmi görüntüleri yayınlandı - 3
  • BMW i8 Roadster’ın ilk resmi görüntüleri yayınlandı - 4
  • BMW i8 Roadster’ın ilk resmi görüntüleri yayınlandı - 5
  • BMW i8 Roadster’ın ilk resmi görüntüleri yayınlandı - 6

BMW’nin hibrit spor otomobilinin üstü açık versiyonu i8 Roadster ilk kez resmi olarak görüntülendi.

İlk olarak 2013’te üretime geçen i8 modeli o günden beri herhangi bir güncelleme yapılmadan üretilmeye devam ediyor. BMW, bu modelin üstü açık versiyonunu üretmeyi düşündüğünü daha önceki konseptleriyle bizlere göstermişti. Şimdiyse Alman üretici ilk kez resmi bir video ile bu modeli gözler önüne seriyor.

Videoda kamuflajlı şekilde görüntülenen i8 Roadster’da dikkat çeken ilk noktalardan biri otomobilin yukarı doğru açılan kapılarının aynı şekilde korunduğu. Genelde roadster modellerde bu tasarıma pek rastlamıyoruz ama BMW, i8’de farklı bir yol izlemeyi uygun görmüş. Küçük bir kumaş tavan tasarımına sahip otomobilde bu tavan çıkartılıp, arka tarafta konumlandırılan bölmesine yerleştirilebiliyor.

Otomobilin motorunda bir değişiklik olup olmayacağı henüz net değil, eğer güç ünitesi aynı şekilde kullanılırsa 1.5 litrelik 231 bg gücündeki turbo 3 silindirli benzinli motorun yanında, 131 bg’lik elektrik motoruyla birlikte toplam güç 362 bg ve 550 Nm tork olarak devam edecek. Ancak BMW’nin 2018’de üretime geçeceği i8 Roadster ile birlikte i8 Coupe modeline bir makyaj ve güncelleme yapacağı söylentileri de kulağımıza geliyor. Böyle bir ihtimal dahilinde aracın toplam gücünün 400 bg civarına yükselmesi söz konusu olabilir.

Ayrıca iDrive altyapısında da son 7 Serisi ve 5 Serisi’nde gördüğümüz yeniliklerin otomobile adapte edilmesini bekleyebiliriz. Dokunmatik ekran, Gesture Control, uzaktan kumandalı park sistemi bunlardan bazıları.

BMW i8 Roadster’ın 2018’de üretime geçeceği söyleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook