Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek

  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 1
  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 2
  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 3
  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 4
  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 5
  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 6
  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 7
  • Yeni Volvo S60'a Polestar Engineered versiyonu gelecek - 8

Polestar ayrık bir marka olsa da Volvo modellerini "Polestar Engineered" adı altında elden geçirmeye devam edecek. V60 ve XC60 da bu dokunuştan nasibini alacak.

Volvo, "Polestar Engineered" adlı yeni performans ailesini duyurdu. Kısa süre sonra tanıtılacak olan S60 ile başlayacak olan yelpaze, önümüzdeki sene V60 ve XC60 ile genişleyecek.

İsveçli üreticinin elektrikli performans kolu olarak çalışan Polestar, bu yüzden uygulamayı T8 Twin-Engine adlı hibrit üniteye yapacak. Polestar'ın performans uzmanlığı, motorun yanı sıra kontrol ünitesi, jant, fren ve süspansiyon gibi detaylara da yansıtılacak.

Polestar Engineered'ın imzası olarak lanse edilen altın rengi açık tasarıma sahip hafif jantların ardındaki kaliperlerde, emniyet kemerlerinde ve amortisörlerde kendini gösterecek. Bu arada bahsettiğimiz kaliperler Brembo imzası taşıyor. Isı dayanımı arttırılan balatalara ev sahipliği yapan bu parça, delikli diske temas ederek iyi bir ısı transferiyle frenleme vadediyor. 

Polestar Engineered'in geliştirdiği multi-link ön ve arka süspansiyona Öhlins marka amortisörler eşlik ediyor. Yayların sertliğini ayarlama imkânı sunan çift akışlı valflerle donatılan bu parça performansın yanı sıra konfor da sağlıyor. Adaptif amortisörlerin Polestar 1'den alındığını da belirtelim.

Son olarak standart olarak -Amerikan standartlarına göre- 400 bg güç, 640 Nm tork üretebilen T8 Twin Engine, motor yazılımı sonucunda 415 bg ve 670 Nm üretebiliyor.

Amerika'daki ilk Volvo tesisinden çıkacak ilk model olan yeni S60, önümüzdeki günlerde tanıtılacak.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook