Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı

  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 1
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 2
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 3
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 4
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 5
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 6
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 7
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 8
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 9
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 10
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 11
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 12
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 13
  • Volvo'nun ilk Amerikanı yeni S60 tanıtıldı - 14

Volvo'nun Amerika tesisinin ilk ürünü olan orta boyutlu sedan, çarpıcı tasarımı ve benzinli motorlardan oluşan yelpazesiyle görücüye çıkarıldı.

Volvo, kısa süre onca Polestar Engineered versiyonunun da geleceğini duyurduğu S60 modelinin örtülerini resmi olarak kaldırdı.

S90'a göre daha sportif bir görünüm benimseyen S60'ın ön yüzünde İsveçli markanın imzası olan Thor'un çekici gündüz LED farlarına sahip ön aydınlatma grubu ve içe doğru eğimli ön ızgara ilgiyi üzerinde topluyor. Tıpkı V60'ta olduğu gibi gündüz LED'leri far çerçevesinden taşarak ızgaraya son derece yaklaşıyor. Tamponun alt kısmı ise hem R-Design, hem de Inscription paketinde oldukça köşeli ve spor durmakta.

Arka taraf ilk bakışta bagaj kapağındaki plakalık haricinde S90'a çok benziyor fakat S60'ı ağabeyinden ayıran birçok detay mevcut. En basitinden S90 daha yatay ve yuvarlak hatlar taşırken S60'ta bunların yerini dikey ve keskin çizgiler almış. Farlar arasından spoylerin hemen altına alınan Volvo yazısı, tamponun tek kavisli bölümünü sınırlamış. Onun altında farlardan başlayan keskinlik, reflektörler ve tamponun büyük bir kısmını oluşturan difüzör ile devam ediyor.

Profilde ise S90'a nazaran kısa sekmeler taşıyan S60, genel olarak bir üst segmentteki modelden izler taşıyor fakat arka kapı bölümü, kelebek camı tasarımı ile daha çok XC40'ı andırıyor.

Amerika'daki Charleston fabrikasında imal edilmesi, S60'ın taşıdığı tek "ilk" değil. Daha önce sizlerle paylaştığımız gibi S60, dizel motorlarla eşlenmeyecek. Lansman itibarıyla T4, T5 ve T6 motor seçenekleri ile piyasaya sürülecek olan S60, ileri aşamada sırasıyla 345 ve 406 bg üretebilen T6 ve T8 Twin-Engine türevleriyle de pazarlarda yerini alacak. Polestar Engineered dokunuşu gören T8 Twin-Engine modellerinde ise güç 421 bg olacak.

İç mekân tasarımında S60'ta V60 ve 90 Serisi modellerinden izler görmek mümkün. Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu sunan Sensus bilgi eğlence sisteminin domine ettiği merkezi konsol, Volvo'ya has direksiyon simidinin gerisindeki dijital gösterge paneli ve şık malzemelerin bolca gözlendiği vites konsolunu S90'da da görebiliyorduk. Bu da D segmenti temsilcisi S60 için iyi bir haber. S60'ın ağabeyini solladığı bir alan ise cam tavan. S90'da oldukça küçük olan bu ekipman, S60'ta daha büyük ve kabini daha havadar yapıyor.

Gelelim Volvo denince akla ilk gelen olguya, yani güvenliğe. Euro NCAP'te harikalar yaratan V60 ve XC60 gibi SPA platformundan çıkan S60, otomatik frenleme teknolojisine sahip Şehir Güvenliği Asistanı ile yaya, bisikletli ve büyük hayvanları algılayarak kaza riskinin atlatılmasında sürücüye yardımcı olacak.

Opsiyon listesinde yer alan Pilot Assist sistemi ise şeritlerin belli olduğu yollarda 130 km/s hıza kadar ivmelenme, frenleme ve yönlendirme işlemlerinin tamamını üstleniyor. Bunlara ek olarak Kaçış Yolu Asistanı, Karşı Şerit Çarpışma Azaltma Asistanı ve Çapraz Trafik Uyarısı gibi donanımlar da S60'ta yer alacak.

Volvo'dan fiyat konusunda herhangi bir açıklama gelmedi fakat güncel S60 ve S90'ın sırasıyla 182-241 bin TL ve 439-579 bin TL aralığında gezindiğini düşünürsek yeni D-sedan için 270 bin ile 340 bin TL civarında bir etiket bekleyebiliriz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook