VW ID R Çin’deki yeni rekor denemesine özel bir görünüme kavuştu

  • VW ID R Çin’deki yeni rekor denemesine özel bir görünüme kavuştu - 1
  • VW ID R Çin’deki yeni rekor denemesine özel bir görünüme kavuştu - 2
  • VW ID R Çin’deki yeni rekor denemesine özel bir görünüme kavuştu - 3
  • VW ID R Çin’deki yeni rekor denemesine özel bir görünüme kavuştu - 4
  • VW ID R Çin’deki yeni rekor denemesine özel bir görünüme kavuştu - 5

Volkswagen’in 671 bg gücündeki elektrikli canavarı ID R’ın Çin’de gerçekleştirilecek yeni rekor denemesinde kullanacağı yeni görünümü ortaya çıktı. Daha önce Pikes Peak, Nurburgring ve Goodwood gibi pistlerdeki rekorları kıran model Çin’de bulunan 99 dönüşe sahip “Tianmen Shan Big Gate” yolunda da rekor denemesine çıkacak. Pikes Peak’te gri ağırlıklı bir tasarımla yarışan ID R Nurburgring ve Goodwood’ta ise karşımıza lacivert olarak karşımıza çıkmıştı. Çin’de kırmızı rengin şans getireceğine inanıldığı için kırmızı renk ağırlıklı bir tasarım tercih edilmiş.

Rekor denemesinin yapılacağı “Tianmen Shan Big Gate” yolu şu an için sadece otobüslere açık olan ve 198 metre yükseklikten 1299 metreye doğru yükselen bir yapıya sahip. Daha önce otobüs dışında bir araçla deneme yapılmadığı için yolda belirli bir rekor bulunmuyor.

Rekor denemesini gerçekleştirecek Dumas, yolun yer yer çok dar ve kıvrımlı olduğunu aynı zamanda da bazı bölgelerde büyük dengesizlikler olduğunu bildiğini, yol hakkındaki bilgi eksikliğinin farklı bir zorluk yaratacağını ve şu ana kadar sadece yolun fotoğraflarını ve birkaç videosunu gördüğünü belirtti.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook