VW’nin yeni elektriklisi ID.4 kamuflajlı olarak gösterildi

VW’nin yeni elektriklisi ID.4 kamuflajlı olarak gösterildi - 0

VW, Çin’deki Guangzhou Otomobil Fuarı’nda elektrikli ID.4 SUV modelini gösterdi.  

Markanın ikinci tamamen elektrikli modeli ID.4 SUV kamuflajlı olarak yüzünü gösterdi. Şimdilik kamuflajlı olarak gösterilen otomobilin 2020’de piyasada olması bekleniyor.

VW Group’un MEB platformu üzerine şekillenecek otomobil tek motorlu ve arkadan çekişli veya iki elektrik motoru sayesinde dört çeker olacak. Bu modüler platform daha önce ID.3’te de kullanıldı ve 45 kWh ile 77 kWh kapasiteli bataryalarla alınabiliyor. ID.4’ün de aynı batarya seçenekleriyle satışa sunulması bekleniyor. Resmi bir açıklama olmasa da SUV modelin 300 ila 450 km arasında bir menzil sunması olasılıklar dahilinde.

Aracın tasarımına baktığınızda büyük bir SUV’dense crossover-vari bir yapıda olduğunu görebiliyoruz. Daha önce markanın Şangay Fuarı’nda tanıttığı ID. Crozz konseptine benzeyen otomobil alçak tavan, arkada liftback şeklindeki bagaj çizgisi sayesinde ID.4 sportif hatlara sahip. Öte yandan ID.3’teki gibi iptal edilmiş ön ızgara ve yeni VW logosu araçtaki yerini almış.

VW elektrikli araç konusunda çok ciddi bir atılım içerisinde ve Çin pazarında da bu felsefesini uyguluyor. 2023’te 10 adet elektrikli araç Çin’li tüketicilere sunulacakken Avrupa’da da benzer bir strateji uygulanıyor. ID.4 ilk olarak Çin’de 2020’de piyasada olacakken 2021’de Avrupa’da da satılmaya başlanacak. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook